België weigert noodhulp aan dochters gedood koppel Joods Museum

Mira en Emmanuel Riva met hun dochters. Het Israëlische koppel werd op 24 mei in Brussel gedood bij de aanslag tegen het Joods Museum.
D.R. / Dernière Heure Mira en Emmanuel Riva met hun dochters. Het Israëlische koppel werd op 24 mei in Brussel gedood bij de aanslag tegen het Joods Museum.
België heeft geweigerd noodhulp toe te kennen aan de kinderen van Mira en Emmanuel Riva, het Israëlische koppel dat op 24 mei in Brussel werd gedood bij de aanslag tegen het Joods Museum. Dat bericht La Dernière Heure.

De kinderen van het koppel, die in Tel Aviv wonen, hadden 15.000 euro hulp aangevraagd bij de Commissie voor Financiële Hulp aan Slachtoffers van Opzettelijke Gewelddaden.

De advocaat van de wezen had het steunverzoek ruim tien maanden na de aanslag ingediend. De commissie oordeelde dat Shira en Ayelet Riva (15 en 16 jaar op het ogenblik van de feiten) zich niet in een echte noodsituatie bevonden.

Meester Sohier, hun advocaat, legt aan de Brusselse krant uit dat hij 10 à 11 maanden nodig had om het verzoek in te dienen. Dit omdat de Belgische commissie voor financiële hulp aan slachtoffers een compleet dossier eist, dat veel makkelijker is samen te stellen wanneer de slachtoffers zich in België bevinden.