België scoort ondermaats in de top van beste luchthavens ter wereld

Photo News
De luchthaven van Charleroi (BSCA) en van Zaventem (Brussels Airport) staan respectievelijk op de 95ste en 102de plaats van beste luchthavens ter wereld. In totaal werden 141 luchthavens door het bedrijf Airhelp beoordeeld op stiptheid, dienstverlening en passagiersbeleving. 

Brussels Airport krijgt een gemiddelde score van 7,24. De dienstverlening (7,4) en stiptheid (7,15) doen het iets beter dan het beeld dat gebruikers van de luchthaven schetsen op sociale media (6,94). 

Voor Charleroi zijn er dan weer grote verschillen. Inzake stiptheid scoort de luchthaven erg goed (9,33), maar voor dienstverlening (5,8) en het beeld op sociale media (4,96) zijn de scores heel wat lager. Gemiddeld krijgt BSCA een score van 7,31.

Het beste scoren de luchthavens van Doha (Qatar), Athene en Tokio. Onderaan de rangschikking bengelen Londen Stansted en de internationale luchthaven van Koeweit.

Brussels Airlines

Airhelp maakte ook een rangschikking voor luchtvaartmaatschappijen en daar onttroont Qatar Airways de voormalige nummer één Singapore Airlines. Die staat nu op de vierde plaats, na Lufthansa en Etihad. Brussels Airlines staat op plaats 48 van de 72 luchtvaartmaatschappijen. Onderaan de rangschikking bengelen Air Mauritius, Easyjet, Pakistan International Airlines, Royal Jordanian Airlines en WOW Air.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • FRANCIS vanoverschelde

  Je kan zelfs niet aan de aankomst komen met uw auto .met een late vlucht geraak je niet thuis .geen treinen . Binnen in wel ok Brussel .

 • Ronald Boudewijns

  Alleen maar de luchthavens? Al de rest van dit land vooral met zn slechte politiekers, belastingen,pensioenen enz. scoort “ondermaats”...

 • armand mudah

  vind singapore veel beter dan doha

 • Benny De Keyzer

  De piloten van Brussels Airlines en het bagage personeel hebben alvast opgeroepen om de rest van de maand juni te staken omdat ze zich niet kunnen verzoenen met deze slechte score.

 • Dorine Dupon

  Nva en hun afbraakpolitiek, het werkt de pracht van verandering ... hoera.