België kent 22 nieuwe baronnen en ridders

Jef Colruyt
Photo News Jef Colruyt
Koning Albert heeft vandaag een reeks adellijke gunsten en eretekens verleend. Supermarktgigant Jef Colruyt, Boerenbondvoorzitter Piet Vanthemsche en BOIC-topman Pierre-Olivier Beckers mogen zich voortaan baron noemen, terwijl journaliste Annemie Struyf, beiaardier Jo Haazen en de muzikale Kolacny-broers vanaf nu door het leven gaan als Commandeur in de Kroonorde.

In aanloop naar de nationale feestdag deelt de koning elk jaar een rist eretekens en adellijke gunsten uit. Dit jaar wordt ons land drie baronessen, tien baronnen en negen ridders rijker. Tegelijk deelt de koning een vijftiental eretekens uit.

Op de lijst alvast enkele bekende namen, onder wie gedelegeerd bestuurder van Delhaize en BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers, ThromoGenics-stichter Désiré Collen, Colruyt-topman Jef Colruyt en erevoorzitter van Agoria Julien De Wilde. Zij worden allen baron.

Voorzitter van de Koningin Elisabeth-wedstrijd, graaf Jean-Pierre de Launoit, ontvangt dan weer het Grootlint in de Leopoldsorde. Andere namen op de lijst met ontvangers van een ereteken zijn journaliste Annemie Struyf, ex-stadsbeiaardier van Antwerpen en Mechelen Jo Haazen en de Scala-begeleiders Steven en Stijn Kolacny. En ook de Aalsterse 'Keizer Carnaval' Kamiel Sergant is voortaan Commandeur in de Kroonorde.

 

Piet Vanthemsche
belga Piet Vanthemsche
Kamiel Sergant
photo news Kamiel Sergant