België bij OESO-landen waar minste immigranten aan het werk zijn

Illustratiebeeld.
Photo News Illustratiebeeld.
Het percentage immigranten met een job in de OESO-landen is in 2018 gestegen tot 68,3 procent. Daarmee zijn onder de immigranten bijna zoveel mensen aan de slag als bij zij die geboren zijn in het land in kwestie. Dat blijkt vandaag uit een rapport van de OESO. 

Tussen de OESO-landen onderling zijn er evenwel grote verschillen, en België is bij de slechtste leerlingen uit de klas. In ons land is 58,3 procent van de immigranten aan het werk. Enkel Turkije, Mexico en Griekenland scoren nog slechter.

"De professionele vooruitzichten voor immigranten zijn er in 2018 verder op vooruit gegaan", klinkt het bij de OESO, die wijst op een positieve evolutie de voorbije vijf jaar. Wel zijn er dus grote verschillen tussen de OESO-landen. Zo scoort IJsland het best, met 82,5 procent van de immigranten die aan het werk zijn, gevolgd door Tsjechië (79,4 procent), Israël (78,8 procent) en Nieuw-Zeeland (77,2 procent).
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christian Alex

  België heeft het meest gulle sociale zekerheidssysteem voor hangmatters. Wie wil werken gaat naar een land met lagere belastingen, dat zijn ongeveer alle landen.

 • Raphael Cools

  En wij arme Belgen zullen wel tot 67 travakken.

 • fons van hoef

  De tewerkstellingsgraad is omgekeerd evenredig met de lengte van de werkloosheidsuitkering.

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Uiteraard. Ze hoeven niet te werken en worden daar rijkelijk voor betaald én gepamperd.

 • Lucien Mertens

  En als men rekening houdt met de oppervlakte van België?!