Belgen solliciteren enkel als ze beantwoorden aan profiel

Belgen solliciteren enkel voor jobs als ze helemaal of minstens gedeeltelijk aan het gevraagde profiel voldoen. Dat blijkt uit een onderzoek van StepStone, de grootste verstrekker van Total Talent Management in Europa. Zevenentwintig procent van de Belgen solliciteert enkel voor jobs als ze helemaal aan het profiel beantwoorden. De meerderheid (64 procent) durft ook wel te solliciteren als hun profiel niet helemaal overeenstemt met het functieprofiel. Slechts 9 procent van de jobzoekers stapt naar een bedrijf toe als ze niet aan de jobomschrijving voldoen.

Denen
Uit de resultaten blijkt dat België daarin overeenkomt met de rest van Europa. De Denen laten zich het minst leiden door het profiel. Slechts 18 procent van hen solliciteert enkel als ze volledig aan het profiel beantwoorden. In Nederland denkt er 43 procent van de bevolking er zo over. De resultaten zijn afkomstig van een online enquête waaraan 27.541 werkzoekenden uit 8 Europese landen deelnamen.

Veel informatie
Jan Heirmans, Country Manager van Stepstone België, raadt bedrijven aan om zo veel mogelijk informatie in de jobaanbieding te verschaffen onder het motto "een goed geïnformeerde kandidaat, is een beter kandidaat". (belga/gb)