Exclusief voor abonnees

Belgen lusten geen konijn meer: "Je eet toch ook je kat of hond niet op?"

Consumptie naar absoluut dieptepunt

Bereiding met konijn
VLAM Bereiding met konijn
De consumptie van konijn is in ons land naar een absoluut dieptepunt gezakt. Belgen eten nog slechts tweemaal per jaar een mager stukje konijnenvlees. Vooral jonge gezinnen haken massaal af. "Een konijn is eerst en vooral een schattig huisdier geworden met een hoge aaibaarheidsfactor", luidt het. "Je eet toch ook je hond of kat niet op?"

Nog tot 7 februari is het 'Week van het Konijn'. Daarmee wil Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) de consument aanporren om eens vaker rund, varken of kip te vervangen door konijn. Op de radio lopen spotjes en in kookprogramma's op televisie, zoals 'Dagelijkse Kost', komt konijn aan bod. Met nieuwe, makkelijke en moderne recepten hoopt het VLAM vooral de jongere gezinnen aan te zetten om opnieuw voor konijn te kiezen. "Bovendien is het vaak niet geweten dat konijn een magere en veelzijdige vleessoort is, rijk aan omega 3-vetzuren", luidt het. En die campagne blijkt hard nodig, want jaar na jaar gaat de verkoop van konijnenvlees achteruit.  

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Vansteelandt

  Konijn is lekker en gezond. Mager vlees die je pas kunt opeten nadat je een uur achter dat beest gehold hebt.

 • james vroman

  konijnen opeten moet verboden worden ...

 • Andre Vanwaeyenberghe

  na de oorlog veel katten gegeten welke verkocht werden als konijn zonder kop.Was ook lekker.

 • Etienne De Bondt

  Sinds wanneer is een konijn een huisdier? Ze hebben tegen beter weten in er een van gemaakt. Trouwens de konijnen die verkocht worden voor consumptie worden er speciaal voor gekweekt.

 • Albert De Vries

  Hmmm, konijn met pruimen !