Belgen die geld inzamelden om Syriëstrijdsters uit kampen te bevrijden aangehouden

Belga
De twee Belgen die dinsdag in Brussel en Luik zijn opgepakt omdat ze geld ingezameld zouden hebben om vrouwen te bevrijden die in Syrië in gevangenenkampen voor jihadisten zitten, zijn door de onderzoeksrechter in Luik onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Dat meldt het federaal parket. De twee zijn in verdenking gesteld van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. 

Geld

Bij huiszoekingen in de woningen van beide verdachten is iets meer dan 8.000 euro aangetroffen. Dat geld moest waarschijnlijk gebruikt worden om in Syrië bewakers om te kopen, zodat een aantal westerse vrouwen uit gevangenenkampen zou kunnen ontsnappen. Om welke vrouwen het precies gaat, of welke nationaliteit ze hebben, is nog niet duidelijk.


Het onderzoek wordt gevoerd in samenwerking met de Franse overheden. In Frankrijk zijn in hetzelfde onderzoek ook al zeven personen aangehouden.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  IS is nooit verslagen geweest, alleen het kalifaat. Laten we dat in gedachten houden.

 • Michel Van Limbergen

  Uitwijzen en Belgische nationalityeit afnemen!

 • Frank Van den Bulck

  Stuur ze toch ineens naar ginder, het is toch hun "paradijselijke" kalifaat !

 • Jef Timmermans

  "De twee Belgen die dinsdag in Brussel en Luik zijn opgepakt ..." Mag ik de namen weten, zodat ik kan oordelen of het hier om echte Belgen gaat?

 • Rudi Bollaerts

  En dat is waarschijnlijk nog maar een begin , een totale wespennest daar zitten we in en dat dank zij de politiek want zulke kerels zijn veel slimmer en die kan men niet lang vasthouden ,trouwens als er ene opgepakt word staat de volgende al klaar . Ooit onze grootsteden eens bezocht ,je waant je er in moslimgebied ,veel echte Belgen wonen er niet meer in al deze centra.