Belg wint jackpot EuroMillions maar krijgt ‘maar’ 32 miljoen omdat er nog tweede winnaar is

AFP
Een Belg heeft gisteren het groot lot gewonnen bij de trekking van EuroMillions. Hij rijft echter niet het volledige winstbedrag binnen, want er was nog een tweede winnaar met de 5 juiste cijfers en 2 juiste sterren. Daardoor krijgt hij ‘maar’ 32 miljoen.

Er was gisteren 65 miljoen euro te verdelen bij EuroMillions. Het is niet bekend wie de winnende Belg precies is en waar hij gespeeld heeft, maar hij of zij kan binnenkort exact 32.676.834 euro op zijn of haar bankrekening zien verschijnen.

Ster

En er was nog een Belg bij de gelukkigen, zo blijkt uit de resultaten. Die had 5 juiste cijfers en 1 juiste ster. Die ene ster kostte wel gigantisch, want hij of zij krijgt ‘maar’ 116.990 euro.


De winnende cijfers waren 7 – 19 – 20 – 28 – 29 en de winnende sterren 1 – 5.


EuroMillions bestaat intussen 15 jaar en je kan eraan deelnemen in 9 verschillende landen, waaronder België. De recordwinst staat op naam van een Portugees en een Brits koppel. Die wonnen allebei maar liefst 190 miljoen euro. De eerste in 2014, het koppel in 2012. Dat bedrag is ook het maximumbedrag dat de deelnemende loterijen hebben vastgelegd.

De grootste gelukvogel in België viel op 11 oktober 2016 in de prijzen. Hij reef een winst van 168 miljoen euro binnen.
26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart Werbrouck

  Jani Haeck, die heeft pas het grote lot gewonnen!

 • Julien Van Wonterghem

  Hahaha,...... ik win iedere week..... meer plaats in mijne portemonnee.

 • willy De Bie

  ik win telkens, want doe niet mee aan kansspelen of loterij!

 • Dieter Nelizzen

  Ferrari graag!! ❤️❤️❤️❤️

 • Said Sabaouni

  Als ik gewonnen bent ik gaat aan niemand zeggen.