Belg vindt dat politici pedalen kwijt zijn

Slechts tien procent van de Belgen vindt dat de politiek nog met hun bekommernissen bezig is. Dat blijkt uit een peiling die in opdracht van Le Soir Magazine bij 1.005 Belgen werd afgenomen in de loop van de twee dagen na de stemming van de B-H-V-splitsing in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken.

Politici
Meer dan zeven Belgen op tien vinden dat de politici niet meer op dezelfde golflengte als de bevolking zitten. Dat aanvoelen was iets meer uitgesproken in Wallonië, dan in Brussel en Vlaanderen. Negentien procent zei geen mening te hebben.

Splitsing?
Vooral Brusselaars en Vlamingen (78 en 77 procent) geloven dat er nog een toekomst is weggelegd voor hun kinderen als Belgen in een verenigd België. De Walen, voor wie dit slechts voor 65 procent opgaat, hebben de stemming over de splitsing negatiever aangevoeld, stelde Marc Dumoulin van onderzoeksbureau Dedicated Research.

B-H-V
Meer dan tweederde van de bevolking vindt dat het dossier B-H-V geen institutionele crisis waard is. Meer Vlamingen (25 procent) en Brusselaars (22 procent) dan Walen (9 procent) vinden dat dit wel het geval is. (belga/sam)