Belg produceert gemiddeld 412 kilogram afval per jaar

Illustratiebeeld.
Wannes Nimmegeers Illustratiebeeld.
De Belg produceert gemiddeld 412 kilogram gemeentelijk afval per jaar. Dat meldt het Belgische statistiekbureau Statbel op basis van de cijfers van 2017. Na een jarenlange dalende trend is er de laatste drie jaar een stabilisatie van de productie van gemeentelijk afval per inwoner.

Na de piek van 484 kilogram in 2005 ging het in dalende lijn. De afgelopen drie jaar is de daling er nog steeds, maar ze is minder scherp. In 2016 ging het nog om 421 kilogram. In totaal werd vorig jaar 4,659 miljoen ton afval ingezameld. Bij de verwerking zijn er weinig schommelingen te noteren behalve de daling van de hoeveelheid verbrand afval van 188 tot 177 kg/inwoner, zo luidt het.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • raf peeters

  Meer dan 10 kg per dag per persoon ,denk dat er hier een serieus rekenfoutje in zit.

 • Mark De vos

  Correctie: het zijn de producenten die al die afval maken en verkopen. Wij moeten er zijn vanaf zien te geraken en alweer voor betalen.

 • Frank De Rycke

  Doe dan eindelijk eens iets aan die plastiekberg ...er is bijna geen product te vinden zonder !!!

 • Andy De Schieter

  Ik veel meer, maar ik neem het mee naar het werk en gooi daar alles weg. Is gratis.

 • romy verhove

  Zo weinig!