Belg die in Thailand woont moet 74.000 euro aan werkloosheidssteun terugbetalen

Thinkstock
De correctionele rechtbank van Waals-Brabant heeft de 58-jarige Philippe R. bij verstek veroordeeld tot een boete van 3.600 euro en de terugbetaling van 73.990 euro. De man streek jarenlang een werkloosheidsuitkering op terwijl hij in Thailand werkte in de verhuur en verkoop van immobiliën.

De beschuldigde stond geregistreerd als inwoner van een villa in Ohain (Lasne) en had het statuut van werkloze. Achteraf bleek echter dat hij van februari 2010 tot mei 2016 in Thailand woonde, waar hij werkte in de immosector.

Begin december moest hij tekst en uitleg komen geven in de rechtbank, maar Philippe R. verscheen niet op het appel. De arbeidsauditeur vroeg om hem een boete te geven en de man te vragen de illegaal ontvangen bedragen terug te betalen. 
70 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik lagrou

  zijn er heel veel Zowel in Europa en Azie Het is niet moeilijk om dit na te gaan bij douane als iemand meer dan 3mnd weg is Maar ja Hier gewaarborgd min. pensioen terwijl dit voor mensen hier verblijven pensioen mag buitenland verblijven enkel bij ziekenhuis hier of ziekte uitkering niet aanvragen is al overtreding je moet toestemming hebben Maar ja -en dan dop er zijn die voor 6mnd ondertekenen en familie draagt binnen of brievenbus

 • Luc Janssens

  Opvallend weeral dat de sjoemelende socialisten dit in de hand hebben gewerkt door de regelmatige controles af te schaffen, wegens 'onmenselijk'. Gewoon om meer stemmen te halen. Van populisme gesproken.

 • Lodewijk Placklé

  Voer de dagelijkse stempelplicht terug in.

 • daniel vanmechelen

  Terug stempelplicht terug invoeren , liefst nog met afwisselende uren.

 • Stef luyten

  Dat werk je in de hand als je geen enkele controle meer doet tijdens een maand