Belg (64) komt om bij crash met zweefvliegtuigje in Franse Alpen

De Belg en zijn passagier waren op vakantie in de regio. (Illustratiefoto)
Aerovista Luchtfotografie/Shutterstock De Belg en zijn passagier waren op vakantie in de regio. (Illustratiefoto)
Een Belgische en een Nederlandse toerist zijn gisterenavond om het leven gekomen toen hun zweefvliegtuig crashte in de buurt van Sisteron, in het departement Alpes-de-Haute-Provence. Dat meldt de krant La Provence en het nieuws wordt bevestigd door het parket van Digne-les-Bains en de hulpdiensten.

Het zweefvliegtuig met plaats voor twee inzittenden was opgestegen vanop de luchthaven van Sisteron-Vaumeilh en stortte neer in bosrijk gebied in de buurt van de top van de Rochers de Hongrie, op het grondgebied van de gemeente Valernes.

De twee slachtoffers waren op vakantie in de regio. De 64-jarige Belg, uit het Antwerpse Essen, bestuurde het vliegtuigje, de 67-jarige Nederlander was zijn passagier. Het Belgische slachtoffer was een zeer ervaren piloot. De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht. Het onderzoek werd door het parket overgedragen aan de luchtvaartpolitie van Marseille-Provence, de recherche van de gendarmerie van Roissy en de wetenschappelijke politie van Pontoise.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • VERONIQUE GABRIELS

  Joris, Joris, lieve Joris.. warme man! ❤️ we gaan je enorm missen, dit is niet te bevatten.. sterkte voor familie en vrienden

 • Kris Vissers

  Veel sterkte

 • D. C.

  Sterkte voor familie, vrienden en collega’s. Je zal gemist worden op het werk.

 • Said Ibrahimi

  R.I.P Joris Deckers JD,een tofe gast,met een zeer zware en drike job.sterkte aan familie 2n naastbestaanden.tot zo je werknemer. Ibr.Sai.

 • egide van velthoven

  Sterkte voor de familie , een groot verlies !