Ga naar de mobiele website
^ Top

Belfius legt klanten die geld krijgen voor woonlening zwijgplicht op

Photo News
Belfius heeft een aantal klanten een brief gestuurd met dreigende taal. Het gaat om mensen met een zogenaamde 'negatieve rente' op hun woonlening. Dat zijn klanten met een variabele rentevoet die nu onder de 0% is gezakt. Zij moeten bijgevolg geen rente op hun krediet betalen, maar krijgen zelfs geld terug.

Alleen krijgen ze nu ook stevige voorwaarden opgelegd. Zo moeten ze beloven om met niemand te communiceren over de bedragen die Belfius hen betaalt of over de voorafgaande onderhandelingen. Wie zich niet houdt aan de regels, moet de uitgekeerde som terugstorten, plus interest.

De harde taal komt allesbehalve klantvriendelijk over, benadrukt N-VA-Kamerlid Johan Klaps, die eerder al de halsstarrigheid van Belfius in dit dossier aan de kaak stelde. "Het gaat hier tenslotte niet over staatsgeheimen of grote bedragen." De tegemoetkoming van Belfius blijft beperkt tot bedragen onder de 200 euro. 

Meer over22 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • i l

  Zet je geld in buitenland en gebruik hier alleen de Argenta bank. De rest van banken kosten u veel geld. Kleine banken zijn kleine criminelen dus kies verstandig.

 • Kristof De Laet

  ik denk niet dat ze achteraf nog echt een zwijgplicht kunnen opleggen, maar anderzijds betalen zij tenminste wel uit. Ik heb in principe ook een negatieve rente bij kbc maar in praktijk is dit gewoon 0% geworden en als ik in de nabije toekomst een nieuwe eigendom wil kopen dan krijg ik meer dan wss op die nieuwe lening er een extra zware intrest bovenop...

 • andre bouffioux

  Wij hebben met het voormalige Belfius schandaal (=Dexia) Belfius verlaten. Met Arco en dank zij de CD&V gaan we als gemeenschap allen voor dit schandaal betalen alhoewel we er niets mee te maken hebben

 • Etienne Boeckx

  Gewoon jullie geld van de bank halen zo kunnen we de banken terugpakken tis de schaamte voorbij denken dat ons geld van hen is !!!

 • M V A

  En hiervoor trekt de Belgische Staat honderden miljoenen uit ter compensatie voor verloren investering in hun aandelen? Chris Peeters, forget about it

Meld een bug