Ga naar de mobiele website
^ Top

Belastingdeal met Zwitsers levert slechts 198 miljoen op

belga
Het controversiële 'Rubik-akkoord' dat minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) wil sluiten met Zwitserland, zal ons land niet de beloofde 10 miljard euro opleveren, maar slechts 198 miljoen euro. En dat is nog de meest optimistische schatting. Dat blijkt uit een analyse van fiscaal topadvocaat Thierry Afschrift in de krant De Tijd.

"Uit navraag bij de Zwitserse bankiers blijkt ook dat alleen de zware fraudeurs van de Rubik-regeling zullen profiteren. Alleen zij winnen erbij", stelt Afschrift.

De federale regeringspartijen zitten alles behalve op één lijn over de zogenaamde Rubik-deal met Zwitserland. Die houdt in dat Zwitserland een taks zou heffen op Belgisch geld dat op Zwitserse rekeningen geparkeerd staat, in ruil voor het behoud van het bankgeheim. De Franstalige liberalen zijn daarvan een pleitbezorger, terwijl ook het cdH en de PS de piste willen bestuderen. Maar staatssecretaris John Crombez (sp.a) dreigde met zijn ontslag indien de regering de maatregel zou aannemen.Meld een bug