Beklaagde van proces over riekincident heeft hersenbloeding gekregen

Illustratiefoto.
Thinkstock Illustratiefoto.
De correctionele rechtbank in Hasselt boog zich vandaag over de stand van zaken in het deskundig onderzoek naar de geestestoestand van de 63-jarige Gerard J. uit Neerpelt die wegens moordpoging terecht moet staan. Op 6 augustus 2015 stak hij de 60-jarige Alex Koster uit Borgerhout met een riek in het gezicht aan de Kenensdijk in Wijchmaal bij Peer. Vandaag raakte in de rechtbank bekend dat de beklaagde een hersenbloeding heeft gekregen. Het is afwachten of de man überhaupt nog in staat zal zijn om zijn proces degelijk te kunnen bijwonen.

Gerard J., een vrijwilliger en medewerker van Natuurpunt en het slachtoffer leefden al een tijdje op gespannen voet. De vete zou al vijftien jaren aanslepen. De man uit Borgerhout heeft een chalet in Peer. Hij was er in augustus met zijn dochter aan het wandelen. Ze kwamen Gerard J. tegen, die struikgewas aan het verwijderen was.

Parket vraagt internering

Hoewel tussen de beide mannen een omheiningsdraad stond, voelde de Neerpeltenaar zich blijkbaar bedreigd. Hij nam zijn riek en plantte die in het gezicht van Koster. Met levensgevaarlijke letsels werd hij naar het ziekenhuis overgebracht. Alex Koster heeft aan het voorval blijvende letsels overgehouden. Op 27 april 2018 bekijkt de rechtbank opnieuw wat de stand van zaken is de deskundige onderzoeken. Het parket wil de beklaagde geïnterneerd zien.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.