Bekendste pooier van het land vraagt steun aan bij OCMW: “Ik heb nog 110 euro”

Dominique Alderweireld op een archiefbeeld, aan zijn seksclub DSKlub in Blaton.
REUTERS Dominique Alderweireld op een archiefbeeld, aan zijn seksclub DSKlub in Blaton.
De bekende pooier en seksclubeigenaar Dominique ‘Dodo La Saumure’ Alderweireld (70) zit compleet aan de grond. Dat heeft hij verteld aan de krant La Dernière Heure. De man, die wereldberoemd werd, omdat hij prostituees geleverd zou hebben voor seksfeestjes van IMF-topman Dominique Strauss-Kahn, en later bordelen uitbaatte in onder meer Kuurne en Ronse, trok donderdagmiddag naar het OCMW van Doornik om steun aan te vragen.

“Ik ben geruïneerd”, vertelt Alderweireld, die vrij is onder voorwaarden. In maart vorig jaar werd hij nog aangehouden voor pooierschap en aanzetten tot prostitutie. Zijn bankrekeningen zijn geblokkeerd en zijn bars zijn dicht. Hij is ook 9 maanden huur verschuldigd aan zijn huisbaas. “Ik heb nog 110 euro in mijn portefeuille zitten”, klinkt het.

OCMW

Bij het OCMW van Doornik hoopt hij een uitkering te krijgen voor 65-plussers die zelf niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Hij krijgt nu alleen een pensioentje van 21 euro in België en eentje van 300 euro in Frankrijk (Alderweireld is Fransman).
Desondanks verliest hij de moed niet. Meer nog, hij bruist van de plannen. Zo wil hij geld verdienen met zijn naam en zijn imago. Hij denkt aan een reeks brasserieën en tavernes onder de naam ‘Chez Dodo la Saumure’, helemaal in de sfeer van de onderwereld van de jaren 60 en 70. Alderweireld – een groot bewonderaar van Al Capone – mikt ervoor op grote steden, het liefst in de buurt van gerechtsgebouwen. Hij zou zelf regelmatig langsgaan in de zaken om zijn ‘oorlogsverhalen’ te vertellen. In ruil wil hij 3 procent van de recette, minstens 500 euro per maand. (lees hieronder verder)

AFP

La Saumure haalde in 2012 de wereldpers, toen hij ervan beschuldigd werd dat hij prostituees geleverd zou hebben voor de seksfeestjes van toenmalig topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Dominique Strauss-Kahn. Beiden werden daarvoor vrijgesproken.

Prostitutiehuizen 

In mei vorig jaar veroordeelde de strafrechtbank van Kortrijk hem in een uitloper van de zaak wel tot 30 maanden cel, voor de uitbating van prostitutiehuizen in Kuurne, Ronse en Doornik. In 2014 werd hij door het hof van beroep in Bergen ook veroordeeld tot 5 jaar voor soortgelijke feiten.

photo_news119 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lieve Vandamme

  Hoe durft die dàt te vragen??

 • Verstraete Mireilla

  zet hem op water en brood, da moet niet meer zijn aan zijn pele te zien, hoe belachelijk kan je doen, moet maar durven, maar ja zo'n individuen kom met alles weg

 • Jacob Den Uyl

  Heel zijn leven ferm in 't zwart verdiend en grote sier gemaakt, geef hem nu dus maar een gulle OCMW steun.

 • Johan Van den Bergh

  Die vent mag geen enkele eurocent krijgen in België ! Moeten wij als burgers opdraaien voor een inkomen van die gast die het leven van honderden vrouwen verprutst heeft en steeds tegen de wet in heeft gehandeld. Steek die gast weg voor 40j in de gevangenis, daar is hij op zijn plaats !

 • Toran Korshnah

  Ik weet niet of dat bij gerechtelijke blokkering ook zo is, maar bij overlijden kan de erfgenaam nog 5000 euro afhalen. Gene vette als je nog 7 maanden op de erfenis moet wachten...