Bekende crimineel achter stuur van auto die mama en kindjes aanreed in Sint-Niklaas: bestuurder (21) zonder geldig rijbewijs aangehouden

De 21-jarige autobestuurder die gisteren het dodelijke ongeval in Sint-Niklaas veroorzaakte, is aangehouden. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. De jongeman wordt aangeklaagd voor onopzettelijke doding, vluchtmisdrijf, onopzettelijke slagen en verwondingen en rijden zonder geldig rijbewijs. De bestuurder reed op de Antwerpse Steenweg een vrouw en haar twee kinderen aan. Het jongste dochtertje stierf ter plaatse.

De dodelijke botsing gebeurde rond 16.15 uur. "De slachtoffers zijn een moeder van 42 jaar en haar twee dochters van 8 en 5 jaar oud uit Sint-Niklaas. Het 5-jarige meisje overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De andere twee slachtoffers werden met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht", bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde. Het 8-jarige meisje zou intussen buiten levensgevaar zijn. Zij hield aan de aanrijding een armbreuk over.

Ander ongeval

De bestuurder van het voertuig nam na de aanrijding te voet de vlucht. De 21-jarige man keerde kort daarna echter terug naar de plaats van het ongeval, waar hij werd opgepakt. "In het voertuig zaten naast de bestuurder nog twee passagiers", zegt het parket. "De 24-jarige vrouwelijke passagier uit Waasmunster raakte zwaargewond en werd door de andere passagier, een 21-jarige man uit Waasmunster overgebracht naar het ziekenhuis." De twee passagiers konden na verhoor beschikken.

dodelijk ongeval Sint-Niklaas
Kristof Pieters dodelijk ongeval Sint-Niklaas

Bekend bij politie

De auto miste gisteren een bocht op de Antwerpse Steenweg en reed aan hoge snelheid in op een moeder en haar twee dochters, nabij de ingang van een Lidl-filiaal. Dezelfde auto was kort voordien mogelijk bij een ander ongeval betrokken in de Begijnenstraat in Sint-Niklaas. Een fietser kwam daarbij ten val, maar raakte slechts lichtgewond. Het parket geeft hierover geen details.

Het trio verplaatste zich in een witte wagen met Nederlandse nummerplaat en is afkomstig uit de buurt van Sint-Niklaas. Dat bevestigen ook de buurtbewoners. Eén van hen werd herkend en staat bekend voor drugsgebruik en dealen. Ook zijn kompanen hebben een strafblad en zijn bekend voor tal van verkeersinbreuken, maar ook voor zwaardere delicten zoals diefstal met geweld. Het parket bevestigt dat de 21-jarige bestuurder geen geldig rijbewijs had en gekend was bij de politie. 

De onderzoeksrechter van Dendermonde besliste deze namiddag om de jongeman aan te houden voor onopzettelijke doding, vluchtmisdrijf, onopzettelijke slagen en verwondingen en rijden zonder geldig rijbewijs. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Dendermonde, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

Onaangepaste snelheid

Het onderzoek naar de aanrijding is in handen van de federale gerechtelijke politie. Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige ligt onaangepaste snelheid aan de basis van de botsing, maar volgens Het Nieuwsblad verklaarde de twintiger dat hij werd afgeleid door zijn passagier. 
499 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • ERIK DEFORCE

  Veroordeeld voor levenslang dat kost fortuinen aan de maatschappij dat betaald is door ons,maar ja zo zit onze maatschappij in elkaar EEN TWEEDE KANS GEVEN ,degene die dood zijn hebben ook geen tweede kans gekregen.

 • LEONARD TONNELIER

  Doe wat ge moet doen bij de verkiezingen. Dan kan dit niet gebeuren.

 • Robert DE REU

  Vermoedelijk en ik hoop zal hij moeten verschijnen voor rechter Dhondt, en wees gerust die krijgt daar de max straf, maar vergeet niet dit is Politierechtbank en de maximum dat hij kan krijgen is 5 jaar, meer kan en mag de rechter niet geven, tenzij hij nog voorwaardelijke gevangenisstraffen heeft staan worden die erbij geteld. Mijn prognose levenslang rijverbod en 5 jaar eff gevangenis.en uiteraard boete.

 • Frankie Van Damme

  Alweer heeft onze falende justitie bloed aan de handen!!!!! Men moest de rechter, die ervoor zorgde dat deze crimineel vrij rondreed terwijl hij in feite in de gevangenis moest zitten, aanklagen en berechten (door een echte rechter of door een volksjury)! Het wordt echt HOOG TIJD dat justitie in België hervormd wordt, WEG met linkse wereldvreemde rechters!!!!!

 • Bart Versmissen

  Criminelen hebben geen rechten, enkel plichten. Dus laat zijn gezicht maar zien in de media. Dan weet heel België wie hij is.