Bekende Brugse zakenman (62) verdronken tijdens vakantie in Rio de Janeiro

René Vercruysse
Mathias Mariën René Vercruysse
Een 62-jarige Bruggeling is zondag om het leven gekomen bij een zwemongeval in Brazilië. René Vercruysse was samen met zijn jongste dochter en enkele vrienden op reis in Rio de Janeiro, toen hij in zee in een sterke stroming terecht kwam. De man overleed ter plaatse. “Dit is voor ons allemaal een grote shock", zegt zijn dochter Geraldine.

De 62-jarige man stond in Brugge vooral bekend als zaakvoerder van Immo Acasa. Vercruysse runde jarenlang, samen met zijn broer Gaby, Tricots Vem N.V., een bekend en succesvol textielbedrijf in Brugge. Enkele jaren geleden nam hij het vastgoedkantoor Immo Acasa over.

Tijdens een welverdiende vakantie richting Brazilië, liep het fout. De man, nochtans zeer sportief aangelegd, verloor de strijd tegen de sterke stroming en liet ter plaatse het leven. 

Over de exacte omstandigheden wil zijn familie voorlopig liever niet veel kwijt. René Vercruysse laat drie dochters na. Het is onduidelijk wanneer zijn lichaam zal overgebracht worden naar België. Zijn familie hoopt dat dat zo snel mogelijk gebeurt.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerrit gasthuis

  Arrogantie bestraft

 • Frans Vermeylen

  Kan altijd en overal gebeuren maar bij rijk volk is dat natuurlijk nieuws

 • rik lagrou

  soms moet maar 30m ver en heb zitten en niet weten dat 100/150m links of rechts deze stroming niet is Maar ja wie denkt daar aan vooraf --Rust in peace!!

 • Anny Bollens

  Triestig ! Nooit te ver in zee gaan!

 • Heidi Werbrouck

  Deelneming. Ben er jaren geleden ook geweest. Ik ben nochtans ook een redelijke zwemmer maar er is daar een ongelooflijke onderstroom waar je niet tegenop kan. Helaas ook deze man niet.