Bekende 'Boerentoren' in Antwerpen opnieuw toegankelijk na bomalarm

Dirk Laenen / Twitter
De KBC-toren, beter bekend als de 'Boerentoren', in het centrum van Antwerpen is vanochtend een tijdlang ontruimd wegens een bomalarm. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen.

De bommelding was vanochtend binnengekomen via het contactcenter KBC Live. Om 10u23 werd via luidsprekers binnen het gebouw omgeroepen dat iedereen het gebouw moest verlaten. De politie kwam massaal ter plaatse en voerde een sweeping van het gebouw uit. Ook de omgeving van het gebouw werd een tijdlang afgezet. "Vermijd de omgeving aan Meirbrug en Schoenmarkt", zo liet de lokale Antwerpse politie weten.

Zo'n twee- tot driehonderd personen werden richting Groenplaats geëvacueerd. Veronique Leysen, die in het gebouw de koffiebar 'Maurice' heeft, liet via Twitter weten dat de koffiebar ook werd gesloten. "Even wegblijven daar in de buurt!"

Iets na 11 uur meldde de lokale politie dat de Boerentoren werd vrijgegeven en dat de situatie genormaliseerd was. De toren werd op initiatief van de eigenaar ontruimd. "Wij hebben een onderzoek verricht", vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. "Maar het bleek nog minder te zijn dan een valse bommelding."

Rond elf uur gaf de politie het gebouw alweer vrij. Twintig minuten later gaf de eigenaar van het gebouw ook groen licht en mocht het personeel terug aan het werk.