Beke: "Iedereen die meer jobs wil, zou De Crem moeten steunen"

N-VA-voorzitter Bart De Wever haalde vandaag scherp uit naar Pieter De Crem (CD&V), zonder hem bij naam te noemen. De Crem is in de regering-Michel staatssecretaris voor Buitenlandse Handel, maar dat is volgens De Wever een Vlaamse bevoegdheid, geen federale, en dus is hij overbodig. Kris Peeters vindt die uitspraak "niet verstandig".

"We hebben een federale staatssecretaris voor Buitenlandse Handel. Wat doét die eigenlijk?", zei De Wever tijdens een vraaggesprek met de Belgisch-Amerikaanse Kamer van Koophandel in New York. "Ik vraag me af, en ik ben lang niet de enige: hoe vult die zijn dagen?"

Federaal staatssecretaris voor Buitenlands Beleid Pieter De Crem wou niet reageren op de hele zaak omdat hij bezig is met de voorbereiding van een andere missie, meldt VRT.

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) gaf wel al een eerste reactie. "Wat De Wever gezegd heeft is niet verstandig, zeker niet voor een voorzitter van een meerderheidspartij", zei hij bij de start van de Ronde Tafel Werkbaar Werk. "Ik weet niet wat hij daarmee wil bereiken. Pieter De Crem opent deuren, in goede samenwerking met de regio's."

Ook CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft op Twitter gereageerd op de uitspraak van De Wever. "Onze absolute prioriteit is zorgen voor meer jobs. Pieter De Crem speelt daarin een belangrijke rol", aldus Beke. "Vandaag alweer naar Bulgarije en Hongarije. Het werk van De Crem is belangrijk voor ondernemingen. Iedereen die meer jobs wil, zou hem moeten steunen."