Beke fluit Antwerpse CD&V terug: "Ludieke mail was geen goed idee"

CD&V-voorzitter Wouter Beke.
BELGA CD&V-voorzitter Wouter Beke.
De oproep van de Antwerpse CD&V-afdeling om te protesteren tegen de aanwezigheid van para's op de Meir, valt niet in goede aarde bij Wouter Beke. In een interview met Metro zegt de CD&V-voorzitter vandaag dat hij niet op de hoogte was van hun "ludieke" actie.

De mail naar lokale CD&V-sympathisanten die vorige week uitlekte, deed veel stof opwaaien. In het bericht werd aan de militanten gevraagd tijdens het winkelen in Antwerpen klaagberichten over de militairen te posten op Facebook en Twitter. Iets wat de partij andermaal op een lading kritiek van de coalitiepartners kwam te staan.

Nu haalt ook Beke uit naar de Antwerpse afdeling van zijn partij. De CD&V-voorzitter stelt in een interview met Metro dat hij niet op de hoogte was van de plannen en het nieuws via de pers vernam. "Had ik het vooraf geweten, dan zou ik het afgeraden hebben", zegt hij.

Zelf vindt hij het "niet de normale taak van het leger om op straat de veiligheid af te dwingen". Maar, zo voegt hij eraan toe, "als de veiligheidsdiensten een verhoogd terreurniveau vaststellen, moet het kunnen".