Bejaarden verstoppen steentjes in lichaam voor Antwerpse diamantsector

Het Antwerpse gerecht en de federale politie zijn een nieuw onderzoek gestart naar fraudepraktijken in de diamantsector. De speurders hebben een georganiseerd netwerk blootgelegd dat bejaarden inschakelde om diamanten in lichaamsholten te verstoppen en naar Antwerpen te smokkelen. Dat berichten Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad vandaag.

De gespecialiseerde rechercheafdeling Ecofin viel vrijdag binnen bij het reisbureau Blitz Travel, in de Antwerpse diamantbuurt. Blitz Travel zelf wordt niet verdacht van fraude, maar de administratie van het bedrijf bevat wel een schat aan reisgegevens van de smokkelaars die over de hele wereld op pad gestuurd werden.

Het onderzoek naar de diamantsmokkel begon nadat enkele bejaarden uit Antwerpen in het buitenland waren betrapt met aanzienlijke hoeveelheden diamanten die ze hadden verstopt in hun anus of vagina.

Het onderzoek in Antwerpen viseert niet zozeer de koeriers zelf, maar wel de criminele organisatie die de smokkelpraktijken op poten zette in opdracht van de diamanthandelaars.