Bejaarde West-Vlaming betaalt 2.300 euro voor laptop, maar het blijkt croque-monsieurtoestel

iStock
De politie waarschuwt voor oplichters die een 83-jarige man in Nieuwpoort met een listige truc 2.300 euro lieten betalen voor een laptop voor zijn zoon. Toen hij thuiskwam, bleek dat hij een croque-monsieurtoestel had gekregen.

Het slachtoffer werd dinsdag door twee onbekenden aangesproken aan een bank in Nieuwpoort. "Een van de verdachten deed alsof hij een leverancier van laptops was", meldt de politie. "Hij maakte de 83-jarige man wijs dat zijn zoon bij hem een laptop besteld had, en dat de man die, zoals afgesproken was met de zoon, moest voorschieten." Om zijn verhaal geloofwaardig te maken, deed de oplichter alsof hij de zoon telefonisch contacteerde voor de bevestiging.

Het slachtoffer haalde 2.300 euro van zijn rekening en overhandigde het geld aan de oplichters. Toen hij thuiskwam, stelde hij vast dat hij in plaats van een laptop een croque-monsieurmachine overhandigd kreeg.

Tweede melding

Een dag later kreeg de politie een gelijkaardige melding. In de Strandlaan was een 78-jarige man aangesproken door hetzelfde duo toen hij aan het wandelen was. Hij ging gelukkig niet in op het aanbod.

De verdachten reden met een zwart voertuig met buitenlandse nummerplaat. Beide mannen zijn ongeveer 1,75 meter groot, hebben kort haar en zijn ongeschoren. Eén van hen heeft een korte baard. Een van de twee mannen is zwaarlijvig. De politie vraagt inwoners om alert te zijn en te bellen naar het nummer 058/533.000 als je de mannen opmerkt.
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nico Dakman

  Snap niet dat die man niet naar zijn zoon belde voor te zien of dit wel zo was. Jammer dat er zo geprofiteerd word van oudere mensen door dit krapuul. Wat gaan wij allemaal meemaken op onze oude dag als we ook niet meer mee zijn met de nieuwste ontwikkelingen in de technologie en afzetterij.

 • alain schils

  Wraakroepend, maar hoe lomp moet je zijn. Deze truc werd al zovele keren gebruikt.

 • Sophie Vanmalleghem

  Pffff, vind het niet echt grappig...ik zou het niet leuk vinden moest dit mijn ouders overkomen...

 • Rene Dannau

  op zondag worden we weer opgelicht door een hoop valse beloften die ze toch niet uitvoeren.

 • WALTER AERTS

  Hij kan hem misschien ook afgeven aan zijn zoon.Hier uwe laptop ,en het is ne goeie EN ge kunt er ook croque monsieurs mee bakken,het nieuwstre model.Hij merkt het misschien nog niet.Zo vader zo zoon.