Bejaarde overlijdt na tramaanrijding in Berchem

In Berchem, een district van Antwerpen, is een 63-jarige vrouw omgekomen nadat ze door een tram werd gegrepen op de Grote Steenweg. Het slachtoffer werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan haar verwondingen. Dat bevestigt de lokale politie van Antwerpen.

Zorgcentrum
Het ongeval gebeurde omstreeks 11.30 uur. De vrouw was bewoonster van een woon- en zorgcentrum in Berchem. Ter hoogte van de instelling stak ze de rijbaan over. Ze wandelde door het struikgewas in het midden van de baan en kwam op de vrije tram- en busstrook terecht, zonder aandacht te besteden aan de tram die juist voorbijkwam.


Levensgevaarlijke verwondingen
De vrouw werd door de tram gegrepen en kwam onder het voertuig terecht. Ze werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het Middelheimziekenhuis gebracht en bezweek daar later. In de tram, die een noodstop uitvoerde, raakte niemand gewond.

Trein
In Poulseur (Comblain-au-Pont, provincie Luik) deed zich vanavond nog een dodelijk ongeval met een bejaarde vrouw voor. Ze werd gegrepen door een trein en was op slag dood. Het parket stapte ter plaatse af. (belga/svm)