Bejaarde man overleden bij brand in Schaarbeek

photo news
In de Brusselse gemeente Schaarbeek is vanochtend een bejaarde man om het leven gekomen bij een brand. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Over de juiste oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid. Het parket heeft een onderzoek ingesteld.

"De lokale politie van Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) werd afgelopen nacht rond 4.22 uur opgeroepen voor een woningbrand in de Verbiststraat in Schaarbeek", zegt Brussels parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Ter plaatse hebben de politiediensten op de tweede verdieping het levenloze lichaam van een man aangetroffen."

Volgens het parket ging het om de 87-jarige R. De omstandigheden waarin de man overleden is, zijn evenwel nog niet duidelijk.

"Uit de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat de matras van het bed van het slachtoffer vermoedelijk vuur gevat heeft", gaat de parketwoordvoerster verder. "Het parket heeft het labo van de federale politie, de wetsgeneesheer en de branddeskundige gevorderd. De wetsarts zal morgen een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen. Op dit moment kan de branddeskundige nog geen uitsluitsel geven over de oorzaak van de brand."

Het parket heeft een opsporingsonderzoek geopend en een buurtonderzoek en een analyse van de eventueel beschikbare camerabeelden gevraagd. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.