Ga naar de mobiele website
^ Top

Notionele intrestaftrek blijft behouden

Minister van Financiën, Johan Van Overtveldt (N-VA), wilde de notionele intrestaftrek aanvankelijk afschaffen.
Photo News Minister van Financiën, Johan Van Overtveldt (N-VA), wilde de notionele intrestaftrek aanvankelijk afschaffen.

De vennootschapsbelasting daalt tegen 2020 van 25 naar 20 procent voor kmo's en van 33 naar 25 procent voor grotere bedrijven. Dat is minder verregaand dan heel wat andere Europese landen, maar in tegenstelling tot de eerste plannen van minister Van Overtveldt (N-VA) wordt de notionele intrestaftrek niet afgeschaft.

Voor grote bedrijven en multinationals werkt de regering ook een belangrijke handicap weg: bedrijven zullen voortaan hun winsten kunnen consolideren. Dat betekent dat binnen een groep de winsten en verliezen van dochterondernemingen kunnen worden samengeteld voor belasting. Binnen de vennootschapsbelasting wordt ook een minimumtaks van 7,5% ingevoerd voor de winsten onder het miljoen euro. Dit om te vermijden dat multinationals geen belastingen betalen in ons land. Die kan wel worden weggewerkt als bedrijven investeren.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Etienne Boeckx

  De notionele aftrek de oorzaak van het begrotingstekort jaar na jaar blijft behouden maar de multinationals zullen minimum 7.5 % belastingen op bedrag hoger dan 1 miljoen moeten betalen ! Wedden dat imbef geen miljoen meer zal verdienen de bedrijfsrevisoren zijn al met die zaak bezig !

 • Kemal Kranda

  zolang de geldschieter van die ministers hun voordelen blijven behouden is er geen probleem. De werkende mens zal er wel voor opdraaien!!

 • Tisomzeep

  Notionele rudi moet toch nog rond kunnen komen met zijn schamele 17000€ per maand zonder extras

 • Ik Ik

  Fe cadeaus voor de bedrijven gaan gewoon door en er komt nog wat bovenop! Van Overveldt is net zoals de andere ministers totaal onbekwaam

 • st cl

  het grote geld (die dit niet nodig heeft) is blijkbaar iets gelijker voor de wet dan de kmo's. ik had het omgekeerd gedaan. tuurijk schaffen ze deze miljarden-achterpootje niet af. zelf kunnen ze lekker meezuigen aan de tiet van verderf en pol en marie zullen de schatkist wel vullen. dat kun je toch niet verwachten van een multinational als coca cola zeker? die sukkelaars hun winsten zouden minder sterk stijgen!

Meld een bug