Beels (sp.a): "Wijkagenten zijn niet aanwezig in de Antwerpse wijken"

Jinnih Beels.
Photo News Jinnih Beels.
"Ik hoor de burgemeester zeggen dat er extra wijkagenten zijn, maar ze moeten wel aanwezig zijn in de wijken." Dat zegt Jinnih Beels, die de lijst van sp.a in Antwerpen trekt bij de lokale verkiezingen, in Terzake. Het budget voor politie wordt er volgens Beels niet correct gebruikt.  

"Je moet eerlijk zijn dat er veel wordt geïnvesteerd in politie. Maar je moet dat budget op de juiste manier gebruiken. In Antwerpen gebeurt dat niet altijd", zegt Beels. "Je moet inzetten op repressie, maar je moet ook inzetten op de preventieve kant. Dat gebeurt in Antwerpen niet op de juiste manier."

De wijkagenten, gaat Beels verder, zijn te weinig aanwezig in de Antwerpse straten. "Ik hoor mijn burgemeester zeggen dat er extra wijkagenten zijn. Dat vind ik fantastisch, maar ze moeten wel aanwezig zijn in de wijken en de straten", vindt Beels. "Mensen hebben niet voldoende aan een camera die in de straat hangt. Als ze op dat moment worden lastiggevallen, willen ze politie in de buurt."

'Mensen hebben niet voldoende aan een camera die in de straat hangt. Als ze op dat moment worden lastiggevallen, willen ze politie in de buurt'

Jinnih Beels

Jambon: "80 procent is tevreden over wijkagenten"

"80 procent van de bevolking is tevreden over de werking van wijkagenten in de gemeente. De aanwezigheid van agenten in wijken is drastisch verhoogd", verdedigt minister van Veiligheid Jambon het beleid van burgemeester en partijgenoot Bart De Wever (N-VA).

"Ik denk dat mevrouw Beels geen gelijk heeft. Men heeft in Antwerpen wijkkantoren dichtgedaan. Maar de aanwezigheid van de politie in de wijken is drastisch verhoogd", zegt Jambon nog in Terzake.
64 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Guido Verbist

  Ongehoord met welke onzin die zich intressant wilt maken?Is dat campage voeren ?Hopelijk heeft dat bij de kiezer weinig invloed?

 • Filip Traen

  Ongehoord JB dat jij de politie, uw vorige werkgever, onterecht zo in z'n hemd zet. Als ik kies voor iemand dan moet hij/zij integer, verstandig, bereid tot eerlijk debat en capabel zijn, én mensenkennis hebben. Helaas scoor jij op al deze punten bijzonder zwak.

 • Mario Adams

  Probeert ze op die foto uit te leggen hoe ze er uit wil zien...?

 • Guido VandenBerg

  Beels je hebt echt een SPA niveau

 • Jarne Van Pelt

  Ik denk dat de politie doet wat ze kan in Antwerpen. Iemand afbreken net voor de verkiezingen is makkelijk, maar de tijd dat de burgers in die praatjes trappen, is voorbij mevrouw Beels. Focus u op wat u zelf zou kunnen verbeteren, maar dat is voor SP-A heel moeilijk gebleken in het verleden.