Beelden van NMBS-trein met verwijzing naar overleden George Floyd gaan de wereld rond

NMBS-trein beklad met "I can't breathe"
Facebook NMBS-trein beklad met "I can't breathe"
Op sociale media zijn beelden opgedoken van een NMBS-trein met een wel zeer opvallende boodschap op de zijkant: ‘Please, I can’t breathe’. Het is een van de laatste zinnen die de Amerikaan George Floyd uitte voor hij overleed, nadat een agent minutenlang zijn knie in Floyds nek zette. Beelden van de trein gaan nu viraal.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De bekladde trein is een onmiskenbare steunbetuiging voor George Floyd. De zin “Please, I can’t breathe” (“Alstublieft, ik kan niet ademen”) gaat sinds het overlijden van de Amerikaan, begin deze week, razendsnel de wereld rond. In de woede die volgde, kwamen in de VS massaal mensen op straat om te betogen tegen politiegeweld, vooral tegenover zwarte Amerikanen.

Terwijl de Amerikaanse staat Minnesota voor het eerst in de geschiedenis de volledige National Guard inzet om nieuwe rellen en plunderingen te voorkomen, rijdt er dichter bij huis een trein rond met de ondertussen beruchte leuze over de gehele lengte van een wagon.

Treinmaatschappij NMBS was eerder vandaag nog niet op de hoogte van de beelden, maar laat wel weten dat ze “die graffiti zo snel mogelijk zullen verwijderen”, schrijft
Het Nieuwsblad. “Een trein die op dergelijke wijze beklad is, kunnen we zo niet laten rondrijden. We zullen ook bekijken of we de daders kunnen traceren, maar dat is niet eenvoudig als we ze niet op heterdaad kunnen betrappen”, aldus NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Biesen

  Knap gedaan. De NMBS zou dit moeten appricieren en de trein zo laten rond rijden.

 • Gino Denil

  Misschien is het wel een Banksy.

 • Lea Hendrikx

  Knap gedaan. Mijn steun heeft het. Je suis Charlie, weet je nog.

 • Nicolas Lauwers

  Hier de kotmadam: “nog meer van dat” Ok nu op de gevel van je huis is da goed voor je?

 • Cornelis Nepos

  al die graffiti, al dan niet met boodschap, zijn een verloedering.