Beelden opgedoken waarin eerste schepen een vrouw de huid vol scheldt

rv - Bogaerts
Een filmpje waarin Pascal Vossius (Open Vld), de eerste schepen van de stad Sint-Truiden, een vrouw de huid vol scheldt veroorzaakt veel ophef op de sociale media. Vanuit een appartement in de Hasseltse Ridderstraat is dit weekend 's avonds gefilmd hoe de schepen op straat zijn geduld verloor, iets waar hij zich in een schriftelijke reactie aan TV Limburg voor excuseert.

Het zou gaan om een vrouw die Vossius en zijn gezin al meer dan een jaar op agressieve wijze lastig valt. De schepen wil niet ingaan op de precieze toedracht, maar de zoon van de vrouw zou verwikkeld zijn in een zakelijk geschil met de levenspartner van Vossius.

Het filmpje geeft volgens de eerste schepen "maar een zeer kort fragment weer van de discussie die al een hele tijd tergend aansleept (...). Na de zoveelste confrontatie ben ik op dat bewuste moment mijn geduld verloren. Ik ben ook maar een mens en mensen maken fouten. (...), maar ik wel benadrukken dat ik het voorval betreur en dat ik me er voor wil excuseren."
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jefke met de Pet Houben

  Belangenvermenging tussen politiek en bedrijfsleven geeft altijd corruptie...de ware toedracht is hier nog niet bovengekomen maar het stinkt al...

 • Urbain Schuermans

  voordat je oordeelt,best eerst eens nagaan waarover het feitelijk gaat. Maar als hij in zijn recht is,moet hij zich toch niet excuseren?

 • Frank Wouters

  we moeten van die mens ook niet meer maken dan wat hij is: een mens, met goede en minder goede kanten.

 • roland peeters

  Een mens die zijn geduld niet kan verliezen is geen mens !Iemand die genoegen schept om zulke filmpjes in de openbaarheid te brengen is een " vod" ! Hij/ zij zou moeten bestraft worden,als dashcam of dieven filmen ook niet mag.

 • bart deleye

  ja...politiekers zijn ook maar mensen. Oordelen over dit fragment dat trouwens zeer onduidelijk is, is moeilijk, omdat je niet op de hoogte bent hoe het zich heeft opgebouwd. Iedereen verliest wel eens de controle zeker...?