Bedrijfsleider vindt gestolen kraan zelf terug vanuit de lucht

Drie kranen van elk 1OO ton werden afgelopen nacht gestolen. Al sinds 7.45 uur deze ochtend is bedrijfsleider Johan Michielsens in een helikopter op zoek naar de gevaartes.
Facebook/PLA Drie kranen van elk 1OO ton werden afgelopen nacht gestolen. Al sinds 7.45 uur deze ochtend is bedrijfsleider Johan Michielsens in een helikopter op zoek naar de gevaartes.
Drie grote kranen werden deze nacht gestolen bij verhuurbedrijf Michielsens uit Zelzate, maar na een grote klopjacht werden alle kranen teruggevonden. De bedrijfsleider kroop zelf in een helikopter en vond de laatste vermiste kraan.

Drie grote kranen met telescopische armen werden in de nacht van woensdag op donderdag gestolen bij verhuurbedrijf Michielsens uit Zelzate. Een van de gevaartes werd deze ochtend al teruggevonden langs de Kennedybaan in Gent. Deze namiddag werd een tweede kraan teruggevonden in Frankrijk. "We hebben gezocht naar aanleiding van een zeer betrouwbare tip, die naar Frankrijk leidde", duidt Isabelle Chabot van Michielsens. De laatste kraan werd deze namiddag teruggevonden. Het was de bedrijfsleider zelf die het gevaarte vond op een parking in de buurt van Charleville-Mezieres, vlakbij Belg-Franse grens.

Het was CEO Johan Michielsen menens, want hij loofde 25.000 euro uit aan wie een kraant terugvond. Hij kroop ook zelf aan boord van een van de drie helikopters.Detectivebureau

Deze ochtend is bedrijfsleider Johan Michielsens zelf aan boord gestapt van één van de drie helikopters die in het noorden van Frankrijk op zoek zijn naar de gestolen kranen. "Wij zijn al van 7.45 uur deze ochtend in de lucht. Samen met een detectivebureau hebben wij twee helikopters in de lucht en de federale politie heeft ook één helikopter gestuurd om te helpen zoeken. Eén van de kranen is vanmorgen teruggevonden in de omgeving van Reims. Wij zijn bang dat de kranen via een Franse haven richting Afrika verscheept zullen worden. Daarom spelen wij nu heel kort op de bal."

Michielsens raakte deze zomer ook al twee kranen kwijt na een diefstal op de hoofdzetel in Wijnegem. Eén kraan werd toen in Wallonië teruggevonden. De andere kraan is nog altijd spoorloos. Mogelijk was die diefstal gepleegd door dezelfde bende die vannacht in Zelzate heeft toegeslagen.

Bedrijfsleider Johan Michielsens aan boord van een helikopter die ook in Frankrijk al een hele dag op zoek is naar de kranen.
PLA Bedrijfsleider Johan Michielsens aan boord van een helikopter die ook in Frankrijk al een hele dag op zoek is naar de kranen.

Kranen Michielsens

Gestolen bij Michielsens Gent te Zelzate: LTM 1095 (nr 362) & LTM 1130 (nr 354) Vindersloon €25.000 per kraan. Stolen from Michielsens Gent: LTM 1095 (nr 362) & LTM 1130 (nr 354) Reward €25.000 per...

De kranen met telescopische armen werden deze nacht gestolen. Twee kranen werden intussen al teruggevonden. De andere blijft zoek.
Facebook De kranen met telescopische armen werden deze nacht gestolen. Twee kranen werden intussen al teruggevonden. De andere blijft zoek.51 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Louis Heyens

  Europa, vrij verkeer van mensen EN goederen (zeker als het gepikte zijn). Spreek maar eens met de handelaars die in de buurt van de Franse grens wonen ... dan zal je merken dat er véél meer grenscriminaliteit is dan onze ministers durven toegeven !

 • Soubhi Korkanwi

  Die camera’s dienen voor gas boet uit de schrijven daar zijn ze goed mee maar iets groot durfen ze niet zo die horen een zien .

 • aaron lammens

  De staat stoeft met hun peperduur speelgoed enkel en alleen om alle taxen die wij moeten slikken te te kunnen verkopen aan het volk maar als er dan zoals dit gebeurd waren ze juist in onderhoud of was er stroompanne TOCH?

 • José Gonzales

  Inderdaad geen controle op de baan met die camera's.

 • Jo De Clercq

  Voor wat dienen die camera's die aan elke afrit hangen, .....