Bedrijfsleider randt drie tienerjongens uit eigen familie aan: veertig maanden cel

De bedrijfsleider lokte een van de jongens mee naar een geïmproviseerde fotostudio en maakte beelden toen de tiener zich uitkleedde.
Thinkstock De bedrijfsleider lokte een van de jongens mee naar een geïmproviseerde fotostudio en maakte beelden toen de tiener zich uitkleedde.
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 62-jarige bedrijfsleider uit Hoevenen, Stabroek, veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan veertig maanden effectief. De man randde drie tienerjongens uit zijn familie aan toen ze bij hem vakantiewerk kwamen doen.

De vader van een 16-jarige jongen had op 27 augustus 2014 klacht ingediend tegen de zestiger, de schoonbroer van zijn vrouw. Zijn zoon deed vakantiewerk op het bedrijf van de beklaagde in het Nederlandse Putte. Hij had de tiener na het werk mee naar een geïmproviseerde fotostudio genomen, waar hij hem gefotografeerd had, terwijl hij zich ontkleedde.

Het bleek niet de eerste keer te zijn dat de beklaagde over de schreef ging. Hij had de jongen twee jaar daarvoor ook al aangerand, toen hij tijdens de kerstvakantie bij hem bleef logeren.

De aangifte leidde tot de nodige opschudding in de familie en nog meer slachtoffers traden naar voren. Een schoonzus van de beklaagde vertelde dat ze door hem betast werd toen ze 13 jaar was. De beklaagde was toen 30 en dus zijn de feiten intussen verjaard.

Twee neven deden eveneens aangifte: ook zij waren aangerand toen ze bij hem logeerden, terwijl ze vakantiewerk deden op zijn bedrijf. De ene jongen kon zich vier concrete gevallen herinneren, de andere twee of drie.

25.500 euro
Een huiszoeking bij de zestiger leverde filmpjes op, waarin een van de neven stiekem gefilmd werd in de badkamer, chatvideo's met jongens die zich uitkleedden en chatgesprekken waarbij de beklaagde zich als minderjarige voordeed. De man ging mondjesmaat tot bekentenissen over en gaf toe dat hij op latere leeftijd interesse had gekregen in tienerjongens. De man is intussen al twee jaar in behandeling voor zijn problematiek. Hij moet de slachtoffers 25.500 euro aan schadevergoedingen betalen.