Bedrijf verkoopt baby's aan Belgische homopapa's vanaf 90.000 euro

thinkstock
Op Facebook wordt een nieuwe beurs voor draagmoeders en homokoppels aangekondigd, in Brussel op 29 en 30 januari. De informatie wordt discreet behandeld: om de specifieke plaats te kennen en uzelf te laten registreren, moet er een privébericht gestuurd worden naar de bewuste pagina.

Bedragen zijn niet te vinden op de site, maar verschillende homopapa's die deelnamen aan een gelijkaardige beurs in mei in de hoofdstad spraken toen van een kostprijs tussen de 90.000 en 140.000 euro. Deze keer is het de Britse dochtervereniging van een kliniek uit Las Vegas, The Fertility Center, die de conferentie organiseert.

Baby Bloom wil hulp bieden "aan koppels op zoek naar informatie om een gezin te stichten", staat op de Facebook-pagina. Die steun is wel verre van belangeloos. Baby Bloom belooft toekomstige homoseksuele vaders dat ze een "op maat gemaakte" draagmoeder zullen vinden en daarbij beroep kunnen doen op "een groot aantal kandidaten".

Het bedrijf zegt een revolutionaire methode te hanteren met "snellere procedures en een garantie van 100% succes".

Illegaal

Vorig jaar organiseerde het Amerikaanse bedrijf Men Having Babies een seminarie rond commercieel draagmoederschap. Die eerste beurs voor surrogaatouders leidde tot verontwaardiging bij experts. Ook de Belgische holebibeweging distantieerde zich van het initiatief. Commercieel draagmoederschap is verboden in ons land.