Bedrijf roept reeks diepvriesgroenten terug wegens mogelijke listeriabesmetting

Greenyard roept achttien producten met diepgevroren erwten, gebroken bonen of pastinaak terug die in zijn Hongaarse fabriek werden geproduceerd tussen 13 augustus 2016 en 20 juni 2018.
RV Greenyard roept achttien producten met diepgevroren erwten, gebroken bonen of pastinaak terug die in zijn Hongaarse fabriek werden geproduceerd tussen 13 augustus 2016 en 20 juni 2018.
Greenyard roept achttien producten met diepgevroren erwten, gebroken bonen of pastinaak terug die in zijn Hongaarse fabriek werden geproduceerd tussen 13 augustus 2016 en 20 juni 2018. Mogelijk zijn ze besmet met de listeriabacterie, zo meldt het bedrijf.

De terugroepactie gebeurt in samenspraak met het voedselagentschap FAVV en zijn Hongaarse tegenhanger. Het gaat om driepvriesgroenten die onder verschillende merken werden verkocht in een groot aantal verkooppunten, waaronder Colruyt en Delhaize. De terugroeping geldt voor alle producten die de houdbaarheidsdatum nog niet voorbij zijn.

Van het merk Pinguin gaat het om de producten erwten extra fijn, erwten zeer fijn, erwten fijn, erwten middelfijn, gebroken bonen, erwten zeer fijn en jonge wortelen, 10 gemengde soepgroenten, minestrone, zomergroenten en fitmix. Van D'Lis wordt de paëlla met zeevruchten en kip teruggeroepen. Bij het merk Delhaize gaat het om extra fijne erwten en jonge wortelen, en een groentemix voor tomatensoep. Daarnaast worden ook nog de nasi goreng en bami goreng van Everyday en de mix paysanne en bio erwten van Boni teruggeroepen.

Koorts en/of hoofdpijn

De mogelijke symptomen van besmetting door listeria zijn koorts en/of hoofdpijn. Deze symptomen kunnen leiden tot listeriose, een ernstige ziekte met een incubatietijd tot acht weken. Zwangere vrouwen moeten extra aandachtig zijn voor deze symptomen, net als mensen met een verminderde weerstand en ouderen. Wie de symptomen vertoont na het eten van het product, raadpleegt best een huisarts.

Vorige week riep Greenyard nog om dezelfde reden alle diepvriesmaïs terug die in zijn Hongaarse fabriek is geproduceerd tussen 13 augustus 2016 en 20 juni 2018.
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Wim Wenseleers

  Nog los van de besmetting (die wellicht ook in Belgie had kunnen gebeuren): Wat betekent dan het label met Belgische vlag en opschrift "100% Belgium" of "MADE IN Belgium" dat op bovenvernoemde produkten van Delhaize prijkt? (zie ook foto's van alle teruggeroepen produkten die verspreid werden)

 • guido vermeyen

  slecht nieuws voor de rauwkostvreters...kook het halfgaar.

 • gerry van aerschot

  dit in eigen land doen kost te veel nu terug roepen kost nog minder, geef alles maar aan andere landen, gaan we dit nog meert mee maken wat maakt het voor hun uit ze eten dat toch niet zelf...

 • Verle Daniel

  Gezonde groenten ? Vergeet het maar ! Zelfs bio is besmet. En dat reeds vanaf 2016, begrijpe wie kan !

 • Jan De Maeyer

  Kan die bacterie overleven op -18 gr?