Bedrijf New Vepeli vernield door brand in Moeskroen

Een brand heeft het bedrijf New Vepeli, gespecialiseerd in producten voor frituren, in Moeskroen vernield. De brand ontstond voorbije nacht per ongeluk. Een dertigtal mensen werken in het bedrijf in kwestie. "De brand ontstond door een overhitte industriële friteuse. Enkel de kantoren bleven gespaard", zegt Pol Lowagie, brandweercommandant van Moeskroen.

"De productielijn is volledig vernield en de diepvriezer is aangetast. De inhoud daarvan, vleeswaar bestemd voor frietkoten, moet vernietigd worden."
 
Zo'n vier jaar geleden vestigde New Vepeli zich in Moeskroen nadat een brand de installaties al eens in de as gelegd had. Zo'n dertig werknemers zijn bij het bedrijf aan de slag.
 
Op het moment dat de brand uitbrak tijdens de nacht van dinsdag op woensdag waren enkele personeelsleden aanwezig. Nadat de arbeiders eerst zelf geprobeerd hadden om de vlammen te bestrijden, waarschuwden ze toch de hulpdiensten.
 
Rond 23.20 uur liep een oproep binnen bij de brandweer van Moeskroen. "De korpsen van Dottenijs en Steenput hebben ons geholpen. Ook uit Doornik en Kortrijk kregen we versterking. Het duurde drie uur voordat we het vuur overmeesterd hadden", aldus Lowagie. (belga/vsv)