Bediendevakbond hekelt ontslag journalist bij RTL België

De Franstalige bediendevakbond SETCa (BBTK) protesteert tegen het ontslag van een journalist van RTL België, die tevens vakbondsafgevaardigde in het mediabedrijf is. Volgens de vakbond raakt de directie van RTL door het ontslag aan "de syndicale vrijheid". De directie van RTL weerlegt de link tussen het ontslag en de syndicale functie van de journalist.

Het gaat om Daniel Nokin, journalist en producent van het reportagemagazine "Reporters". De vakbond klaagt aan dat RTL zich keert tegen een syndicale vertegenwoordiger die zijn job correct uitvoert. Voorts maakt het ontslag volgens de vakbond duidelijk dat "de directie het syndicaal statuut belachelijk maakt."

"Geen link met syndicale werk"
Stéphane Rosenblatt, directeur informatie bij RTL België, verwerpt de argumenten van de vakbond. Volgens hem heeft het ontslag van Nokin "geen enkele link, niet van dichtbij, niet van ver, met zijn syndicale werk". Nog volgens Rosenblatt is er ook geen link met een eventuele evolutie van de redactionele lijn van het bedrijf.
 
De Franstalige journalistenvereniging Association des Journalistes Professionnels (AJP) maakt zich zorgen over het onmiddellijke ontslag van Nokin en vraagt dat hij meteen weer in dienst wordt genomen. (belga/ypu)