Bedenker van populaire Ketnet-reeks #LikeMe aangehouden voor zedenfeiten met minderjarigen

rv
B. V. O., een 37-jarige choreograaf uit Boechout en bedenker van de populaire Ketnet-reeks #LikeMe zit in de cel op verdenking van zedenfeiten tegenover minder- en meerderjarigen. Dat zegt Gazet Van Antwerpen en het Antwerpse parket bevestigt het nieuws. De feiten zouden dateren van voor 2014.

Het parket opende vorige zomer een opsporingsonderzoek naar de man nadat er een klacht was ingediend door een vermeend slachtoffer. In de loop van het onderzoek kwamen nog drie andere slachtoffers in beeld. In totaal gaat het nu om drie minderjarigen en één meerderjarige.

De verdachte werd dinsdag opgepakt en later die dag aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van verkrachting ten aanzien van minder- en meerderjarigen, aanranding van de eerbaarheid en aanzetten tot ontucht. De raadkamer heeft zijn aanhouding vandaag bevestigd. 

Ketnet reageert geschrokken op het nieuws. De jongerenzender van VRT laat weten het onderzoek af te wachten. “Hier schrikken we erg van. We moeten nu het gerecht in alle sereniteit het onderzoek laten uitvoeren, en de resultaten daarvan afwachten”, reageert Ketnet-netmanager Maarten Janssen.

Ook productiehuis Fabric Magic laat weten met verbazing akte te nemen van het gerechtelijk onderzoek dat momenteel loopt, en de uitkomst hiervan af te wachten. “Zolang er geen verdere resultaten zijn van het onderzoek en gezien ons productiehuis geen enkele betrokkenheid heeft in de desbetreffende zaak, wensen wij geen verdere reacties te geven”, klinkt het nog. Het productiehuis werd opgericht in het voorjaar van 2016, terwijl de feiten volgens het parket dateren van voor 2014. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.