Beaulieu-familie schikt voor recordbedrag

De hoofdzetel van Beaulieu in Wielsbeke.
Photo News / Didier Lebrun De hoofdzetel van Beaulieu in Wielsbeke.
De familie De Clerck, van Beaulieu-stichter Roger De Clerck, gaat over tot een grote schikking in een fraudezaak. Dat melden de kranten van Mediahuis. De Belgische staat ontvangt zo'n 70 miljoen euro.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De deal is het sluitstuk van een groot fraudeonderzoek dat dertig jaar geleden begon. Het tapijtbedrijf zelf schikte vier jaar geleden al voor 50 miljoen euro. Daarna dook er in de familie een twist op rond de verdeling van aandelen.

Enkele familieleden hadden de aandelen onder elkaar verdeeld, maar waren daarbij de oudste (Jan) en jongste (Dominiek) zoon van Roger De Clerck 'vergeten'. De twee lichtten het gerecht in, dat een onderzoek begon.

Schikking
Door de schikking ontsnappen enkele familieleden aan een celstraf en een verbeurdverklaring van hun aandelen. Het akkoord werd maandag ondertekend en zal wellicht in oktober aan het gerecht worden voorgelegd.

Het akkoord houdt in dat Jan en Dominiek De Clerck schadeloos gesteld worden en dat de begane strafrechtelijke inbreuken worden afgekocht. Het bedrag dat de Belgische staat krijgt, is volgens betrokkenen de grootste som tot nu toe in het Beaulieu-verhaal.

LEES OOK. Clan De Clerck moet kiezen: ruzie bijleggen of opdraaien voor fraude (+)
55 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  Hoe het mogelijk is dat die niet in de gevangenis is ook een vraag!

 • Christian Demeester

  Het zijn gewoon bandieten. Eender hoeveel volk ze tewerkstellen.

 • Geert De Meyer

  We zijn dit meer dan beu. Het is het tweede artikelen vandaag in de zelfde zin. Ze betalen maar een fractie van het geen ze ontdoken hebben.

 • Serge Aernoudt

  Die gasten hebben zo hun connecties en de ene zorgt voor de andere in die regionen.

 • Roger Van den Bergh

  Als zij 70 miljoen € kunnen betalen, hebben zij nog veel meer achter de hand...