Bear Grills van Antwaarpe vergeeft "rotten hond" Dewinter

Facebook
"Vandaag heb ik besloten om ne vuile rotten hond te vergeven, en dat is Dewinter". Zo begint Bear Grills van Antwaarpe zijn videopraatje vandaag op Facebook. Hij raadt de politicus wel aan met zijn partij te stoppen en een café te openen. Dewinter zal volgens Bear Grills van Antwaarpe de kiesdrempel toch niet halen en dus lijkt het de Antwerpse Marokkaan beter dat de Vlaams Belanger "op tijd stopt" en zich "niet belachelijk maakt".

Over Dewinters goede verstandhouding met de Nederlandse politicus Geert wilders zegt hij: "Laat die gast gewoon thuis, wij hebben die vreemde niet nodig".

Verder hekelt BG het feit dat Filip Dewinter zelf een inwijkeling in Antwerpen is, uitgeweken uit Brugge. "Dertig jaar woont ge in Antwerpen en ge klapt geen woord Antwerps. En gij komt hier tegen mij zeggen: 'integreer u en pas u aan'.

"Voor de rest is vrijdag altijd een mooie dag. Het zonnetje schijnt", besluit hij deze passage. En dan gaat Bear Grills van Antwaarpe onder meer nog even door op De Crems nieuwe helikopter die ingezet moet worden aan de kust maar niet tegen zeezout kan.

Noot: wij 'vertalen' hier vrij het Antwerps van BG.