Bear Grills ontgoocheld na politieke interviews: "Stem blanco"

Facebook/Bear Grills van Antwaarpe
In zijn laatste filmpje voor de verkiezingen trekt Rachid Abourig, beter bekend onder zijn alter ego 'Bear Grills van Antwaarpe", van leer tegen de politiek. Opmerkelijk, na de interviews met partijkopstukken die hij de afgelopen weken in zijn BMW voerde. Maar Bear Grills ziet geen heil in de traditionele politici en gaat daarom blanco stemmen.

In een 18 minuten lang filmpje op zijn Facebook-pagina trekt een kwade Abourig van leer tegen de politici: "Wie gelooft die mensen nog?", vraagt hij zich af. Volgens hem zijn de politici niet bezig met de echte vragen die de burgers bezighouden: blijven de pensioenen betaalbaar, blijft onderwijs betaalbaar, zal er minder racisme zijn dan vandaag, blijven de steden leefbaar, zal de zorgsector betaalbaar blijven?

'Bear Grills van Antwaarpe' is teleurgesteld in de politiek, en vooral in de particratie. "Wat heb je eraan als je stemt op een goeie politicus als die niets te zeggen heeft in een partij?" Hij hekelt ook het feit dat de drie traditionele partijen misschien samen een tripartite zullen vormen: "Je kan een partij niet meer afstraffen door een ander af te stemmen. Alle partijen hangen aan elkaar. 1 kopen, 2 gratis, zo gaat dat. En dan vragen ze zich af waarom er ineens een keuze is tussen het PS-model en het N-VA-model."

Blanco
Wie goede en waardevolle politici kent, brengt voor Abourig best een voorkeursstem uit. "Zo weet de partij dat die kandidaat volk achter zich heeft." Maar zelf zal hij naar eigen zeggen blanco stemmen. "Als ik toch moet gaan stemmen, en ik heb niet de keuze om de ene partij af te straffen om de andere te steunen, of ik word gedwongen om uit armoede te kiezen tegen mijn belangen, dan kies ik niet, dan hou ik de eer aan mijzelf. Ik gebruik de wettelijke mogelijkheden om blanco te stemmen om op die manier mijn ongenoegen te uiten."

Bear Grills ziet een nieuwe partij mogelijk, maar acht het daarvoor nu te laat. "Maar voor een politiek signaal, een virtuele blanco partij, is het nooit te laat. Daarmee kunnen we de politieke wereld - zowel langs links als langs rechts - een halt toe roepen."

Ik gebruik de wettelijke mogelijkheden om blanco te stemmen om op die manier mijn ongenoegen te uiten