Bear Grills molesteert Filip Dewinter-pop, Vlaams Belang is "geschokt"

Het Vlaams Belang reageert geschokt op een filmpje van Rachid Abourig, beter bekend als 'Bear Grills van Antwaarpe', waarin die een pop die Filip Dewinter moet voorstellen in de val lokt en molesteert. De pop eindigt met een houten balk in zijn achterwerk, als reactie op de VB-slogan 'Uw stok achter de deur'.

Het filmpje werd gisteren opgerakeld door Dag Allemaal, maar staat al sinds januari op de Facebookpagina van Bear Grills. Abourig had toen nog niet zoveel bekendheid verzameld met zijn alter ego waarmee hij politici in zijn BMW uitnodigt om vrank en vrij over politiek en samenleving te spreken. Onder andere politici als Liesbeth Homans (N-VA), Monica De Coninck (sp.a) en ook Dewinter zelf passeerden al de revue.

Hoewel het in de BMW al bij al bij een beschaafd gesprek bleef, is het filmpje dat veel minder. Daarin beraamt Bear Grills een heus ontvoeringsplan op het VB-kopstuk - inclusief Hitlergroet - en wordt Dewinter - uitgebeeld door een paspop - hard aangepakt en gemolesteerd. "Grote stok, ja de grootste. Ik zal eens laten zien wat een stok achter de deur is. Waar zit je nu, 30 jaar op 'mijne kop kakken'?" Het filmpje eindigt dan ook bijzonder plastisch.

Filip Dewinter liet ondertussen in een persbericht weten dat hij "geschokt is door de haat en het geweld" in het filmpje. "Het filmpje is zo grof en gewelddadig dat er van humor geen sprake meer is. Het lijkt een oproep om haat te gebruiken." Dewinter is ontgoocheld dat het filmpje opduikt "na het goede gesprek in de wagen van Bear Grills". Dewinter wil dat Abourig het filmpje verwijdert.