Be.one, partij van Abou Jahjah, dient 10 lijsten in voor lokale stembusgang

Dyab Abou Jahjah (tweede van rechts).
BELGA Dyab Abou Jahjah (tweede van rechts).
Be.one, de partij van Dyab Abou Jahjah en oud-senator Meryem Kaçar, dingt op 14 oktober met tien lijsten naar de gunsten van de Vlaamse kiezer: zeven voor de gemeenteraadsverkiezingen, één voor de provincieraadsverkiezingen en twee voor de districtsraadsverkiezingen. "Dat is meer dan gehoopt", zegt Abou Jahjah vandaag. Hijzelf komt niet op omdat hij in Brussel woont en de partij enkele maanden geleden reeds besliste om de lokale verkiezingen in het Brussels gewest links te laten liggen en alle energie te steken in de parlementsverkiezingen van 2019.

Medeoprichtster van de partij Meryem Kaçar voert, zoals verwacht, de lijst aan in Gent.

In de stad Antwerpen wordt de lijst getrokken door Karima Arektoute. Daarnaast diende de partij ook nog een lijst in voor de provincie Antwerpen, met op 1 Rudi Nees, die ook kandidaat is voor de stad Mechelen, en voor de districten Merksem (Mesut Kurt) en Deurne (Karima Arektoute). De partij had nog andere districtslijsten ingediend, maar die werden geweigerd, omdat de rijksregisternummers niet klopten of omdat ondertekenaars minderjarig waren - "een onzorgvuldigheid van ons", erkent Abou Jahjah.

In Mechelen is Hakim Boutkabout lijsttrekker en in Sint-Niklaas Ali Alci. Ook in Limburg kunnen de kiezers in drie gemeenten hun stem kwijt op een Be.one-lijst, in Zutendaal met Hatice Kör, in Beringen met Kenan Ayaz als lijsttrekker en in Houthalen-Helchteren met Enver Agim.

Dyab Abou Jahjah is tevreden over het aantal ingediende lijsten. "Tien is duidelijk meer dan gehoopt. We hadden gerekend op Gent, Antwerpen en Mechelen. Voor een partij die nog maar zeven maanden bestaat, zijn tien lijsten en honderd kandidaten een meer dan behoorlijk resultaat", voegde hij eraan toe.

Antwerps lijsttrekster Karima Arektoute zaterdag bij het indienen van de lijst.
Nina Bernaerts Antwerps lijsttrekster Karima Arektoute zaterdag bij het indienen van de lijst.66 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Rompaey

  Dat zou bij Trump nooit lukken. Somers gaat stemmen verliezen. Maar hij kan ook Be.One bij zijn clubje van 3 voegen.

 • jaen-pierre Van Autrve

  Waar gaan wij echte Belgen naartoe , als men dit toelaat ? U ziet het begint al met fraude voor de inschrijving . Als zulke mensen willen in de politiek gaan , awel dat ze dan in HUN land gaan politieker spelen , maar ja , daar zijn ze niet welkom he

 • Hans Plas

  Met dank aan de democratie! Is die Jahjah niet veroordeeld geweest? Kan je verkozen worden met een strafblad?

 • Juliaan Van Reeth

  Abou Jahjah is tevreden? Ik niet. Via een schijnhuwelijk verkreeg hij de Belgische nationaliteit en kon door ons belastingsgeld in Belgie studeren. In Borgerhout richtte hij een privéleger op, zogezegd om de moslims te beschermen. Hij noemt zichzelf socialist en (Arabisch) nationalist. Hoe valt dat te rijmen? Men had na zijn echtscheiding, die kort na dat huwelijk volgde, zijn Belgische nationaliteit moeten afnemen en hem terugsturen naar Libanon.

 • johan vankeirs

  Binnenkort zal het weeral zwaar besparen zijn al was het maar om islam partijen te financieren.otter kan het niet meer!