Base-netwerk in vijf gemeenten hersteld na brand zendmast

BELGA
De telecomoperator Base heeft het netwerk in vijf gemeenten kunnen herstellen door een 'rerouting' uit te voeren. Hierdoor zijn de Base-klanten in Ottignies-Louvain-La-Neuve, Woutersbrakel, Eigenbrakel, Terhulpen en Sint-Joris-Weert opnieuw bereikbaar. Bovendien kregen de Base-technici omstreeks 17 uur toegang tot de RTBF-site waar de brand gisterenochtend is uitgebroken. Dat zegt de woordvoerster van Base Sofie Bockaert deze namiddag.

Door de brand in een zendmast van de Franstalige openbare omroep RTBF lag het Base-netwerk tussen Tervuren en Louvain-la-Neuve helemaal plat. De panne trof de Base-klanten in 17 gemeenten.

Bockaert kleeft geen timing op de herstelling. "Onze technici kregen nog maar net toegang tot de site, zodat de concrete impact van de brand nu pas duidelijk wordt. Deze namiddag konden we al vijf antennes herstellen door een alternatieve routing, deze nacht worden er op die manier nog zeven extra hersteld", besluit Bockaert, die hoopt dat het probleem de komende uren en dagen wordt opgelost.