Bart De Wever: "Samen besturen met Groen? Geen haar op mijn hoofd dat daar aan denkt"

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA).
Photo News De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA).
"Er is geen enkel haar op mijn hoofd dat eraan denkt om te besturen met Groen", zo reageert Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) op berichten dat zijn partij naar Groen zou kijken om mee te besturen in Antwerpen. Groen-voorzitster Meyrem Almaci bedankte gisteren voor die optie. Ook de N-VA-voorzitter veegt die nu van tafel.

Er werd gefluisterd dat N-VA mogelijks naar Groen zou lonken om samen te besturen in Antwerpen, in Vlaanderen en zelfs op federaal niveau. 

Meyrem Almaci toonde zich gisteren tijdens de campagnedag in Gent duidelijk geen fan. "We zijn de uitdager van de N-VA in Antwerpen en we gaan dat ook blijven", zei Almaci aan de VRT-nieuwsredactie. "Ons programma daar staat diametraal tegenover wat dat stadsbestuur doet. Dat stadsbestuur maakt de mensen in Antwerpen ongelukkig." En Groen? "Groen maakt gelukkig.” Ook op federaal niveau zag ze een samenwerking niet zitten. "Als ons programma recht tegenover hun programma staat, zie ik niet in hoe we dat op dat niveau ook kunnen realiseren."

Burgemeester Bart De Wever staat duidelijk ook niet te springen voor een coalitie, integendeel. "Ik heb nog veel haar op mijn hoofd en er is geen enkel haar dat daar aan denkt”, zei hij vandaag aan de VRT. 
402 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marcus Antonius

  Groot gelijk Bart. Niet meedoen met die onzin.

 • guido van der smissen

  zwart de kever is iemand die het lont in brand steekt en dan snel weg is,met zulke mensen kan je NIKS DOEN dus weg ermee

 • Arthur Houben

  Groen maakt gelukkig? Ja, haar turkse achterban misschien wel, ja! Antwerpenaren moet goed nadenken,ze zien wat nva op federaal vlak uitvreet: de werkende mens alsmaar verarmen ten gunste van voka en moslim gespuis waarvoor de pensioenen en sz worden afgebroken!

 • Tom Faes

  Een full-time burgemeester voor Antwerpen aub . Het mag van mij gelijk zijn wie maar wel iemand die elke dag met Antwerpen bezig en met niks anders. Wij verdienen dat. Dus mocht de wever zijn bijpostjes ( voorzitter en Parlementair) opgeven voor mij ok . Wel niet alleen beloven maar ook doen en wel VOOR de verkiezingen.

 • Cor Dierckx

  Laat het ons hopen ,het zou noodlottig zijn binnen de 4 jaar was Antwerpen failliet alleen al aan migratie.