Bart De Wever: "Samen besturen met Groen? Geen haar op mijn hoofd dat daar aan denkt"

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA).
Photo News De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA).
"Er is geen enkel haar op mijn hoofd dat eraan denkt om te besturen met Groen", zo reageert Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) op berichten dat zijn partij naar Groen zou kijken om mee te besturen in Antwerpen. Groen-voorzitster Meyrem Almaci bedankte gisteren voor die optie. Ook de N-VA-voorzitter veegt die nu van tafel.

Er werd gefluisterd dat N-VA mogelijks naar Groen zou lonken om samen te besturen in Antwerpen, in Vlaanderen en zelfs op federaal niveau. 

Meyrem Almaci toonde zich gisteren tijdens de campagnedag in Gent duidelijk geen fan. "We zijn de uitdager van de N-VA in Antwerpen en we gaan dat ook blijven", zei Almaci aan de VRT-nieuwsredactie. "Ons programma daar staat diametraal tegenover wat dat stadsbestuur doet. Dat stadsbestuur maakt de mensen in Antwerpen ongelukkig." En Groen? "Groen maakt gelukkig.” Ook op federaal niveau zag ze een samenwerking niet zitten. "Als ons programma recht tegenover hun programma staat, zie ik niet in hoe we dat op dat niveau ook kunnen realiseren."

Burgemeester Bart De Wever staat duidelijk ook niet te springen voor een coalitie, integendeel. "Ik heb nog veel haar op mijn hoofd en er is geen enkel haar dat daar aan denkt”, zei hij vandaag aan de VRT. 
425 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom Faes

  Zelfzeker is hij wel hé de De Wever ,tot hij ontdekt dat hij aan de zijlijn zal staan want wie wil er nog met nva regeren ? Nooit meer nva.

 • André Herbots

  Groot gelijk Bart.met groen en SPA niets dan ambras.

 • Marc Baeyens

  Met een Groene burgemeester aan het hoofd van een linkse SAMEN-coalitie ligt de weg vrij om een moslim beleid te voeren en onze normen en waarden onderschikt te maken aan de allochtone religie.

 • willy van vosselen

  stemmen voor bard de wever ,geen haar op mijn hoofd dat daar aan denkt willy van vosselen

 • Helena london

  Groen, neen want die pamperen de allochtonen volop. Eén van hun punten is hoofddoeken aan het loket. Hoofddoeken op scholen enz. NVA, neen dank u want die zijn er enkel voor rijke mensen. Dus ja, wat nu?