Exclusief voor abonnees

Bart De Wever over zijn drijfveren: ‘Ook als mijn kinderen het zouden vragen, zal ik niet stoppen’

Bart De Wever spreekt zijn partijleden toe. ‘Ik ben misschien machtiger dan de anderen, maar dat is nog niet machtig.’
Tim Dirven Bart De Wever spreekt zijn partijleden toe. ‘Ik ben misschien machtiger dan de anderen, maar dat is nog niet machtig.’
Zeven politieke dromers, zo heet het nieuwe boek van journaliste Lisbeth Imbo. Zeven dromers, maar ook zeven Vlaamse partijvoorzitters. Uit het gesprek met de numero uno van de grootste partij leest u hier een voorpublicatie. Bart De Wever (N-VA): ‘Als je goed omgaat met een blunder, kan je daar toch een succes van maken’.

Het leven van een partijvoorzitter

“De echte tol van leiderschap is het nemen van beslissingen als er verdeeldheid is. Dan kijken ze allemaal naar jou en besef je dat een foute beslissing je krediet zal kosten. Politiek leiderschap is eigenlijk de kunst om systematisch de juiste keuzes te maken. Minstens toch meer juiste dan foute. Zoals Churchill wist: ‘Success is not final and failure is not fatal, it’s the courage to continue that counts.’ Dat is heel juist. Je kan er compleet naast slaan. Maar als je goed omgaat met een blunder, kan je daar toch een succes van maken. Als het grootste deel van je beslissingen juist is, dan kan je toch je leiderschap verderzetten.”

“Die beslissingen moet je zo goed als alleen nemen of in je kleinste kring. Mensen hebben zo’n beeld van slagvaardige leiders die dan boven ieder­een uitstijgen. Maar zo werkt het door de band niet. Dat gaat gepaard met heel veel twijfels.”

...

Je hebt 8% van dit artikel gelezen




15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Leo Peeters -Duym

  Met wat niet stoppen? Met je zakken te vullen, bochten te maken en valse beloftes te spuien? Alvast niet met prestaties te leveren, daar zijn geen voorbeelden van.

 • luc vanessa

  er is maar één drijfveer voor BDW :landverraad ! het land splitsen en verdelen !

 • gustaaf guldentops

  ik zou niet in de schoenen van uw partner willen staan,gij zijt nen dikke egoist

 • Peter Tijdgad

  1 ding is zeker zij zitten er warmpjes erin wij als gewone burgers mogen de spaarcenten af geven tot er niks ermee is dus ook geen compassie om op zulke paljassen te stemmen ook met zijn uitleg heeft hij altijd gelijk !

 • Kees Vink

  Stoppen zal je zeker niet Bartje. Betaald worden om niet aanwezig te zijn is niet iedereen gegund.