Bart De Wever heeft spijt van uitspraken: “Prulpartij, dat zeg je niet”

Bart De Wever bij Julie Colpaert
VTM Nieuws Bart De Wever bij Julie Colpaert
In een aflevering van ‘Jambers in de Politiek’, die vorige week is uitgezonden, bestempelde Bart De Wever Groen als een “prulpartij”. In een interview met De Tijd zei de N-VA-voorzitter gisteren dan weer dat Vlaams Belang “een partij is als iemand die elke dag een drol in een krant rolt, ze voor uw deur in brand steekt en dan wegloopt”. In het laatste debat met VTM Nieuws noemde hij Tom Van Grieken een “paljas”. Uitspraken waar hij nu spijt van heeft, zegt hij aan VTM Nieuws. 

De Wever is blij dat de campagne voorbij is. “Op het einde was het niet meer goed”, zegt de N-VA- voorzitter. “Je moet veel incasseren in een campagne.” Van zijn uitspraken heeft hij nu toch wel spijt, geeft hij toe. “Je hebt er altijd spijt van achteraf. Je zegt zo’n dingen in 'the heat of the moment’.” 

Tom Van Grieken, die gisteren door De Wever “paljas” werd genoemd, zegt dat de uitspraken van De Wever bij hem zijn blijven hangen. “Het gaat om beleefdheid en hoffelijkheid. Campagnes mogen hard gevoerd worden op de inhoud en politici moeten tegen een stootje kunnen, maar de krachttermen die meneer De Wever de voorbije dagen en weken gebruikte, gaan er toch ver over”, zegt Van Grieken.

Dries Van Langenhove ging meer de ludieke toer op. Hij postte een affiche op Twitter van ‘De Paljassen’, maar dan wel in ware Expendables-stijl. Mét Bruce Willis naast de Vlaams Belang-kopstukken dus. “Klaar om Brussel op te kuisen”, luidt de boodschap.

Bekijk ook:

De Wever noemt Van Grieken “paljas” in voorzittersdebat

De Wever: “Groen, dat is een prulpartij”
145 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • van royen rudi

  Wat ik het ergste vind dat je beschaamd bent om te zeggen dat je VB stemt maar dat je wel fier mag zijn dat je voor een partij kiest die alle vreemdelingen met open armen binnen laat,geld toestopt ,huis geeft en nog zovele voordelen,zonder er iets voor te doen,tot hier toe weet ik nergens een buurt er beter op geworden is sinds er vreemdelingen wonen.Dat er een politieker zonder blozen 11000 €/m in eigen zak steekt en dat ook nog normaal vind,ik ben fier dat mijn stem naar VB is gegaan

 • Beelen Danny

  Waar is er nu met zijne paljas ...?? Snotter

 • Luc Janssens

  Doorbreek de cordon sanitaire!

 • nico de visser

  Het woord "paljas" heeft Bart zomaar 10 % gekost

 • jacques van de velde

  Een WITTE zondag wordt het en wat heel belangrijk is dat de jeugd een 'Cultuurstem' heeft gegeven en de 'boerkawinkels met brievenbus kledij' richting hun Islam landen kunnen verzonden worden. Alle moslims terug daarheen en kunnen daar hun miljoenen moskeeën bouwen. Voor de Christelijke Europeaan IS dat géén probleem !