Bart De Wever blijft populairste politicus van Vlaanderen

N-VA-voorzitter Bart De Wever blijft de populairste politicus.
BELGA N-VA-voorzitter Bart De Wever blijft de populairste politicus.
Bart De Wever (N-VA) blijft de populairste politicus van Vlaanderen. Dat blijkt uit De Grote Peiling van Ipsos in opdracht van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL TVI en Le Soir. Hilde Crevits (CD&V) blijft op twee, Theo Francken (N-VA) sluit de top drie af. Opmerkelijk: bij de vorige peiling in mei 2019 zag de top drie er exact hetzelfde uit.

In de peiling werd de vraag gesteld ‘Welke politicus wilt u dat in de komende maanden een belangrijke rol gaat spelen’? Op die vraag antwoordde 56 procent van de respondenten met Bart De Wever. Daarmee is de N-VA-voorzitter opnieuw de populairste politicus van Vlaanderen.

Ook Hilde Crevits (CD&V) geniet duidelijk het vertrouwen van de Vlaming. 55 procent wil dat zij de komende maanden een belangrijke rol gaat spelen. Ook bij de vorige peiling in mei van dit jaar stond Crevits op de tweede plaats.

Theo Francken sluit de top drie af. Ook hij krijgt 55 procent van de Vlamingen achter zich. 
36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leo Peeters -Duym

  De Wever blijft de populairste politicus. Precies daarom zou ik me zorgen maken als ik een N-VA’er zou zijn. Het merendeel van de N-VA’ers hebben gestemd voor N-VA omwille van De Wevers’ persoontje, niet omwille van wat hij inhoudelijk te zeggen heeft, dat weet trouwens niemand meer (incluis hijzelf). M.a.w. N-VA staat of valt met De Wever: De Wever weg betekent N-VA weg; in het VB is gelukkig niemand onmisbaar.

 • Karel Van Beeck

  Het verschil met N-VA en Vlaams Belang is dat het VB zich aan haar standpunten kan houden en N-VA niet!

 • Jef Lois

  De grootste kiezers bedrieger ooit, hij vertelde begin dit jaar dat hij van al zijn beloftes uit 2014 NIKS uitgevoerd heeft en vele vinden hem een held??? Hij beloofde tegen november 2017 hun mandatenlijst nooit iets van gezien,als je dan een mail doet naar nva krijg je wat gezever anders niks. Op 4 jaar regering 50 miljard extra schulden gemaakt en een gat van 12cmiljard op begroting die onze kinderen moeten terug betalen, een eerlijk man??? 500.000 vluchtelingen op 4 jaar tijd binnen gelaten..

 • johan vankeirs

  Wij moeten niet steeds naar De Wever kijken maar naar de andere partijen die zich beangstigend vasthouden aan het cordon en de vloer vegen met de vlaamse kiezers.Dit noem ik zelfbescherming voor hun postjes.Het enige slachtoffer van dit circus werk zal wederom de kiezer zijn die dit alles moet ondergaan.Eigenlijk een schande voor de democratie. Vanwege de verliezende partijen is geen greintje respect meer voor de Vlamingen.

 • Jennifer Peeters

  Die man de populairste politicus? Alleen domme en naïeve mensen vinden dat. Of de rijken die uit zijn hand eten.