Barbara Bonte (VB) neemt ontslag uit Vlaams Parlement

Barbara Bonte in het Vlaams Parlement. Foto uit 2014.
BELGA Barbara Bonte in het Vlaams Parlement. Foto uit 2014.
Barbara Bonte neemt "om persoonlijke redenen" ontslag als Vlaams parlementslid voor Vlaams Belang. Dat laat de partij vandaag weten. Ortwin Depoortere (44) uit Gent volgt haar op.

Bonte zetelt pas sinds de verkiezingen van 2014 in het Vlaams halfrond. De 32-jarige uit Sint-Martens-Latem stond bij de verkiezingen tweede op de Oost-Vlaamse VB-lijst en raakte verkozen. De zeven jaren daarvoor was ze parlementair medewerker van Vlaams Belang.

Chronische migraine

"Het afgelopen anderhalf jaar is er behoorlijk wat veranderd in mijn leven. Ik werd parlementslid en ook de trotse mama van twee prachtige baby's. De combinatie van 'mama' en 'politica' blijkt voor mij, als chronisch migrainepatiënt, echter veel zwaarder dan gedacht. Daarom heb ik na wekenlang nadenken, wikken en wegen uiteindelijk de knoop doorgehakt om mijn politieke carrière stop te zetten om mij volledig op mijn gezin en gezondheid te kunnen richten. Dit was voor mij de enige logische oplossing, want loopbaanonderbreking of deeltijds werken bestaan helaas niet in de politiek", zegt Bonte in een mededeling.

"Ondanks enkele tegenslagen tijdens mijn korte periode als parlementslid - mijn vader overleed onverwacht en ik kende een zwangerschap met ernstige complicaties waardoor ik maandenlang buiten strijd was- heb ik steeds mijn uiterste best gedaan om de stem van mijn kiezers in het parlement te laten weerklinken", zegt Bonte.

Ortwin Depoortere is al vele jaren actief bij Vlaams Belang. Van 2004 tot 2007 was Depoortere federaal parlementslid, van 2000 tot 2012 was hij gemeenteraadslid van de stad Gent. Momenteel is hij ook nationaal secretaris van de partij.

De opvolger van Barbara Bonte, Ortwin Depoortere (44) uit Gent.
twitter De opvolger van Barbara Bonte, Ortwin Depoortere (44) uit Gent.Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels