Exclusief voor abonnees

Bankdiensten worden vanaf 1 januari duurder, vooral voor wie digitale trein miste


Banken willen digitaal en cashloos evolueren, oudere klanten betalen het gelag

Geld afhalen aan een automaat van een andere bank dan de jouwe wordt vanaf 1 januari duurder.
photo_news Geld afhalen aan een automaat van een andere bank dan de jouwe wordt vanaf 1 januari duurder.
“Vanaf 1 januari zal ik digitaal bankieren en cashloos betalen”: het is een voornemen dat je zelden hoort, maar het kan je wel geld besparen. De banken verhogen in het nieuwe jaar immers de tarieven om geld af te halen, een overschrijving op papier te doen of je rekeninguittreksels te laten opsturen. “Oudere, trouwe klanten en mensen die niet met een app werken, worden in snel tempo gepasseerd”, klinkt het bij consumentenorganisatie Test Aankoop.

Bij zowat alle banken wordt bankieren duurder, in het bijzonder voor wie niet alle bankverrichtingen digitaal doet. Vooral ‘papieren’ bankdiensten worden duurder. 

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis78 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • alex hermans

  bob jansens, alle partijen hebben politiekers zitten in de beheerraden v/d banken ook groen en spa. door hun dat de banken dat allemaal kunnen doen.

 • JOHAN GELUYCKENS

  Koop een 10tal aandelen KBC, de roerende voorheffing op dividend krijg je terug van de belasting, en van je dividenden betaal je KBC om klant te kunnen zijn. Zo doe ik dat se.

 • Guido Ceuleers

  Alle banken boeken enorme winsten, en dan durft V.Eetvelt,voorzitter Febelfin nog voorstellen om de schamele 0,11 % op spaarboekjes af te schaffen.Spijtig genoeg heeft men een bank nodig, anders konden wij allemaal ons spaargeld afhalen en hen zonder werkingsmiddelen zetten. Ik ben 72 jr, maar gelukkig IT geschoold,maar wat met de nog oudere mensen,die zelfs geen computer of smartphone hebben ?Wanneer gaat de regering eens ingrijpen ter bescherming v/d gewone mens ?

 • Christian Demeester

  Bij Deutsche bank kan je zelfs je eigen geld niet meer in casch afhalen. Zoiets is een vorm van diefstal.

 • Willy De Gieter

  N26, een gigant die klaarstaat om de traditionele banken over te nemen, rekent geen kosten voor rekening debet en creditcard, evenals Keytrade bank. Bij Keytrade krijg je vijf cent per verrichting die je zelf doet. Wil je beleggen dan moet je altijd betalen, maar dan kan je bij een broker als Lynx terecht. Die zijn het goedkoopst.