Bankbediende zag selfbank op zich afkomen: "Precies een bom die afging"

Deze ochtend heeft een vrachtwagen met daarop een graafmachine zich in de bank van ING geboord in Kortenberg. In een flits lag het volledige kantoor in puin, zegt een medewerker die op dat moment aan het werk was. “Het was precies een bom die binnenkwam.”

De vrachtwagen ramde eerst nog een tiental wagens en kwam uiteindelijk tot stilstand in het bankgebouw. Bankbediende Christel Sonck zag de vrachtwagen eerst in hoge snelheid voorbijrijden, maar werd toen opgeschrikt door een hevige knal.

“Er was plots een hevige impact. Mijn collega zag de vrachtwagen nog en een hele grote band, maar ik zag gewoon de Self’Bank op mij afkomen”, vertelt ze aan VTM NIEUWS. “Het was precies een implosie, net zoals een bom die binnenkomt. Dus ik ben heel erg verschoten, alles stortte in.”

Bij het ongeval kwam één meisje van twee jaar om het leven. Haar vader ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Daarnaast raakten ook nog zes mensen gewond, onder wie één zwaargewonde.

PHOTO NEWS3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Wesley Kenis

    Zoveel commentaar en steeds de veronderstelling dat het weeral de chauffeur is, maar de echt reden heb ik nog in geen enkel artikel gelezen...maarja dat is niet sensationeel genoeg he de waarheid. Alles voor spektakel en bescherming van de elite

  • Bart Cosman

    Idd ik ben zelf ook chauffeur , passeer regelmatig voorbij die plaats en ik rij daar zelden de toegestane 50 per uur , meestal aan lagere snelheid.... maar om u zo in dat huis te boren denk ik eerder aan een technisch mankement aan het gaspedaal of zo.... of een op hol geslagen motor

  • Albert Hendrix

    Die moet een serieuze snelheid gehad hebben om eerst de auto's en daarna zich zo diep in dat gebouw te rijden .