Babysitters verdacht van mishandeling 5 maanden oude meisjestweeling

Een koppel babysitters uit Turnhout wordt ervan verdacht een meisjestweeling van vijf maanden jong te hebben mishandeld. Eén van de baby's verkeert in levensgevaar.

Y.K. (36) en haar partner C.K. (38) zijn opgepakt nadat één van de tweelingmeisjes met een hersenletsel in het ziekenhuis werd binnengebracht. De ouders waren de oppassers op het spoor gekomen op het internet, waar ze hun diensten aanboden. "Ze hadden eerder al verscheidene keren op de meisjes gepast en dat was altijd goed verlopen", zegt advocaat Peter Janssens, die Y.K. verdedigt. De tweeling verbleef sinds vorige week woensdag bij de babysitters. Dat verliep goed, tot C.K. maandag merkte dat één van de meisjes niet meer reageerde. De vrouw was op dat moment naar eigen zeggen inkopen aan het doen. In paniek belde de oppas de hulpdiensten, die de baby's meenamen. In het ziekenhuis werd een hersenletsel vastgesteld bij één van de meisjes. Het kindje verkeert nog steeds in levensgevaar. Ook het andere meisje zou blauwe plekken vertonen.

Maandagavond werden de twee babysitters gearresteerd. Gisteren zijn ze voor de raadkamer verschenen op verdenking van slagen en verwondingen aan minderjarigen. Y.K. en C.K. zeggen dat ze niets met de verwondingen te maken hebben. "Voorlopig weten we ook niet hoe die ontstaan zijn of wanneer ze veroorzaakt zijn", zegt advocaat Janssens. "Er werden ook oudere letsels teruggevonden."

De raadkamer heeft gisteren de aanhouding van de twee verdachten bevestigd.